Strip
Nederlands

boerke 4

Pieter De Poortere (scenarist)
+1
boerke 4
×
boerke 4 boerke 4
In de reeks:
Boerke; 4
Eenpagina-, vrijwel tekstloze strips.
Titel
boerke 4
Scenarist
Pieter De Poortere
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Bries, 2008
47p. : ill.
ISBN
9789076708737

Besprekingen

Boerke is een schetsmatig getekend mannetje. In deze humoristische strip waarin hij de hoofdrol speelt, voert het visuele element de boventoon; tekst is er niet of nauwelijks. De grappen in deze eenpaginastrips zijn bijna overwegend seksueel getint. Deze van oorsprong Vlaamse strip lijkt zich dan ook voornamelijk te richten op een volwassen lezerspubliek met een sterk visuele inslag.

Over Pieter De Poortere

Pieter De Poortere (Gent, 17 september 1976) is een Vlaams striptekenaar en cartoonist, vooral bekend om de reeks Boerke.

De Poortere begon zijn carrière in 2000 als freelance illustrator en publiceerde onder meer in Humo en later Focus Knack.

In 2001 bedacht hij de gagstrip Boerke, waarmee hij onmiddellijk succes oogstte. Pieter de Poortere debuteerde in 2001 met het album Boerke, dat meteen de prijs voor het beste Nederlandstalige album van het jaar in de wacht sleepte. Sindsdien zijn er verschillende Boerke-albums verschenen, en is de serie verschenen in de Vlaamse en Franstalige pers. Sinds 2020 is een animatieserie over Dickie te zien op Adult Swim en op de Vlaamse openbare zender Canvas. Pieter de Poorteres cynische humor en onschuldige grafische stijl geven hem een duidelijke en herkenbare signatuur. In Frankrijk werd hij eerst gepubliceerd in het alternatieve stripblad Ferraille illustré, voordat hij werd gepubliceerd door Glénat…Lees verder op Wikipedia