Strip
Nederlands

De Leeuwen van Vlaanderen

+1
De Leeuwen van Vlaanderen
×
De Leeuwen van Vlaanderen De Leeuwen van Vlaanderen

De Leeuwen van Vlaanderen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Een toegankelijk stripverhaal, zowel voor jonge lezers als oudere, anderstalige lezers.....Het bekendste verhaal uit onze geschiedenis als hoopvol stripverhaal!.....De boze koning neemt de Hoop of van een hele bevolking. Prinses Gisela blijft radeloos achter. Een weg vol gevaar leidt Sterke Jan en tovenaar Pieter uiteindelijk naar een grote veldslag. Kunnen ze de Hoop terugvinden?
Titel
De Leeuwen van Vlaanderen
Auteur
Pieter De Poortere
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Nanuq, 2020
29 p. : ill.
ISBN
9789464005806 (hardback)

Over Pieter De Poortere

Pieter De Poortere (Gent, 17 september 1976) is een Vlaams striptekenaar en cartoonist, vooral bekend om de reeks Boerke.

De Poortere begon zijn carrière in 2000 als freelance illustrator en publiceerde onder meer in Humo en later Focus Knack.

In 2001 bedacht hij de gagstrip Boerke, waarmee hij onmiddellijk succes oogstte. Pieter de Poortere debuteerde in 2001 met het album Boerke, dat meteen de prijs voor het beste Nederlandstalige album van het jaar in de wacht sleepte. Sindsdien zijn er verschillende Boerke-albums verschenen, en is de serie verschenen in de Vlaamse en Franstalige pers. Sinds 2020 is een animatieserie over Dickie te zien op Adult Swim en op de Vlaamse openbare zender Canvas. Pieter de Poorteres cynische humor en onschuldige grafische stijl geven hem een duidelijke en herkenbare signatuur. In Frankrijk werd hij eerst gepubliceerd in het alternatieve stripblad Ferraille illustré, voordat hij werd gepubliceerd door Glénat…Lees verder op Wikipedia