Boek
Nederlands

Poes is jarig

+1
Poes is jarig
×
Poes is jarig Poes is jarig
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Poes is jarig en krijgt een geschenk van Hendrik. Hij mag het geschenkje pas opendoen als hij eerst geraden heeft wat er in zit. Poes bedenkt allerlei mogelijkheden, maar kan niet bedenken wat Hendrik voor hem bedacht heeft. Kartonboek.
Onderwerp
Jarig zijn, Cadeautjes
Titel
Poes is jarig
Auteur
Pieter De Poortere
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2011
[14] p. : ill.
ISBN
9789020998030 (hardback)

Besprekingen

In Poes is jarig krijgt Poes een cadeautje van haar vriendje Hendrik. Poes weet niet wat erin zit. Ze moet het raden en dan pas mag ze het pakje opendoen. Poes denkt aan een taart, een zwembroek of een sjaal… Maar het pakje is heel licht en erg zacht. Is het dan een knuffel of een vogeltje? Uiteindelijk zet ze er dan maar haar tanden in, want misschien is het geschenkje wel eetbaar. Maar nee: het zijn drie bolletjes wol. Poes kan ermee breien, maar ermee gooien is nog leuker!
In dit kleine, stevige kartonboekje voor de jongste kleuters of peuters primeren de basiskleuren. Pieter De Poortere gebruikt — op wat zwart en wit na — uitsluitend blauw, geel en rood. Die kleuren worden herhaald in de bollen wol. De tinten hebben een warme ondertoon. Doordat de figuren ook telkens in diezelfde kleuren omlijnd zijn, maken de prenten een rustige indruk en ogen de figuren minder hard dan figuren met zwarte lijnen, die je vaak in prentenboeken ziet terugkomen.
Het verhaaltje is vri…Lees verder

Poes is jarig

Poes is jarig en natuurlijk kan vriendje Hendrik dan niet ontbreken. Hij daagt op met een cadeautje. Poes moet eerst raden wat erin zit, voor ze het mag openen.
Is het een zwembroek, een sjaal, een knuffel? Poes heeft echt geen idee, en net zoals het een echte poes betaamt, zet ze dan maar haar tanden in het pakje. Maar Hendrik houdt haar tegen, het cadeautje is niet om op te eten! Eindelijk mag ze het gewoon openen.
Met 'Poes is jarig' verschijnt er na lange tijd nog eens een peuterboek met een spookje in de hoofdrol. Monstertjes zijn de laatste jaren schering en inslag, maar een spook wordt nog opvallend weinig gebruikt als hoofdrolspeler in een verhaal voor kinderen. Dit keer werden de kindergidsen Poes en Hendrik van het museum Huis van Alijn in Gent ingeschakeld voor een leuk kartonboekje. Kinderen die al in het museum geweest zijn, zullen dit duo ongetwijfeld herkennen, maar ook voor andere lezertjes zijn de twee figuurtjes leuk om te leren kennen.
Pieter de Po…Lees verder

Over Pieter De Poortere

Pieter De Poortere (Gent, 17 september 1976) is een Vlaams striptekenaar en cartoonist, vooral bekend om de reeks Boerke.

De Poortere begon zijn carrière in 2000 als freelance illustrator en publiceerde onder meer in Humo en later Focus Knack.

In 2001 bedacht hij de gagstrip Boerke, waarmee hij onmiddellijk succes oogstte. Pieter de Poortere debuteerde in 2001 met het album Boerke, dat meteen de prijs voor het beste Nederlandstalige album van het jaar in de wacht sleepte. Sindsdien zijn er verschillende Boerke-albums verschenen, en is de serie verschenen in de Vlaamse en Franstalige pers. Sinds 2020 is een animatieserie over Dickie te zien op Adult Swim en op de Vlaamse openbare zender Canvas. Pieter de Poorteres cynische humor en onschuldige grafische stijl geven hem een duidelijke en herkenbare signatuur. In Frankrijk werd hij eerst gepubliceerd in het alternatieve stripblad Ferraille illustré, voordat hij werd gepubliceerd door Glénat…Lees verder op Wikipedia