Boek
Nederlands

Gruwelijk eng!

Pieter Feller (auteur), Natascha Stenvert (auteur), Sterre Kuipers (illustrator)
Vier avonturen van Kolletje en haar vriendje Dirk die in de herfst bij tante Laetitia logeren. Tijdens een speurtocht is Dirk bang om beren en wolven tegen te komen. En als ze thuis komen, brandt er onverwachts een kaarsje! Vanaf ca. 4 jaar.
Extra onderwerp
VOO, toveren
Titel
Gruwelijk eng!
Auteur
Pieter Feller Natascha Stenvert
Illustrator
Sterre Kuipers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
27 p. : ill.
ISBN
9789024577361 (hardback)

Besprekingen

Kolletje, die natuurlijk haar rood-witte toversokken meeneemt want je weet maar nooit... en vriendje Dirk gaan een nachtje bij tante Laetitia logeren, die in het bos woont. Het is herfst en ze doen allemaal leuke dingen zoals brood bakken, een lampion van een pompoen maken en een berentocht maken. In dit laatste verhaal krijgt Dirk het al benauwd bij het idee dat er beren zijn. Zeker als er ineens een kaars in de lampion brandt als ze terugkomen bij het huis. Zijn er bosgeesten? En dan 's avonds in bed.... Gelukkig weet tante wel wat ze moet doen. Leuk voorleesboek voor kleuters over het Kinderboekenweekthema 2017 'gruwelijk eng'. Vlot voor te lezen met leuke, kleine gedetailleerde kleurenillustraties, die prima bij het verhaal passen. Op elke bladzijden staan meerdere illustraties. De meeste uitgaven in de serie 'Kolletje & Dirk-serie'* bevatten zo'n twaalf voorleesverhalen en deze uitgave 'maar' vier. Ze zijn geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Over Pieter Feller

Pieter Feller (Hoorn, 25 september 1952) is een Nederlandse schrijver van voornamelijk kinderboeken.

Biografie

Feller werd geboren in Hoorn als jongste in een gezin van vier kinderen. Zijn vader had een winkel met huishoudelijke artikelen en moeder had een kapperszaak. Toen hij elf was, wist hij al dat hij schrijver wilde worden. Na zijn middelbare school (HBS-b) had hij verschillende baantjes. Zo werkte hij in een verf- en een zuurkoolfabriek. Hij werkte enige tijd in de dierenwinkel van een van zijn zusters en had ook zelf een dierenwinkel. Hierna werd hij huisman en schrijver.

Privé

Feller is getrouwd en heeft twee zoons.

Loopbaan

Pieter Feller debuteerde in 1993 met Daan de klikspaan bij uitgeverij Zwijsen. In 1994 stapte hij over naar Van Holkema & Warendorf en in 1995 kwam bij die uitgeverij De tw…Lees verder op Wikipedia