Boek
Nederlands

Het grote boek van Mannetje Koek

Pieter Gaudesaboos (illustrator), Lorraine Francis (auteur), Bette Westera (vertaler)
+1
Het grote boek van Mannetje Koek
×
Het grote boek van Mannetje Koek Het grote boek van Mannetje Koek
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Bundel met twaalf vrolijke korte verhalen over Mannetje Koek. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Het grote boek van Mannetje Koek
Illustrator
Pieter Gaudesaboos
Auteur
Lorraine Francis
Vertaler
Bette Westera
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2022
45 p. : ill.
ISBN
9789401485043 (hardback)

Besprekingen

Twaalf vrolijke korte verhalen waarin Mannetje Koek de hoofdrol speelt. Hij heeft allemaal grappige vrienden zoals bijvoorbeeld Modderman, Sheriff Suikerklont en de zusjes Banaan. De verhalen hebben uiteenlopende thema’s zoals verjaardag, vakantie, afscheid, een robot en taart maar ze gaan vooral over vriendschap. In vriendelijke stijl en met humor geschreven. Met levendige kleurentekeningen waarop veel gebeurt. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Pieter Gaudesaboos

Pieter Gaudesaboos (Brugge, 9 mei 1979) is een Belgische schrijver en illustrator van kinderboeken.

Leven

Gaudesaboos studeerde vrije grafiek, grafische digitale vormgeving en fotografie in Gent. Hij werkte een jaar deeltijds als leraar bij een kinderatelier en is medeoprichter van Tapis Plein, een productiehuis dat projecten opzet rond actueel en alledaags erfgoed in Brugge en daarbuiten. Sinds 2000 werkt hij als zelfstandig illustrator, auteur en vormgever.

Werk

Gaudesaboos debuteerde in 2003 met Roodlapje, een prentenboek waarin hij een inkijk probeert te geven in het hoofd van een kind. Het boek toont een wandeltocht door verschillende kleine kamers. Pas wanneer alle kamers gezien zijn, wordt beseft dat het meisje zich eenzaam voelt. Met Roodlapje zette hij zich op de kaart als vernieuwende kinderboekenmaker en krijgt er een Boekenpluim voor. Ook is het boek genomineerd voor …Lees verder op Wikipedia