Boek
Nederlands

Aap aan de bal

Pieter Van Oudheusden (auteur), Willy Vandersteen (naar het werk van), Jeff Broeckx (illustrator)
Titel
Aap aan de bal
Auteur
Pieter Van Oudheusden
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Illustrator
Jeff Broeckx
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2011
29 p. : ill.
ISBN
9789002244353 (hardback)

Besprekingen

In 2010 kreeg de reeks ‘Klein Suske en Wiske’ een opfrisbeurt. Men besloot ook om de naam te veranderen naar ‘Junior Suske en Wiske’. Pieter van Oudheusden schrijft de korte verhaaltjes voor beginnende lezers en Jeff Broeckx staat in voor de illustraties. Verder zijn er in de reeks ook enkele stripverhalen verschenen. Het AVI-leesniveau wordt op ieder boekje aangeduid (van AVI één tot en met AVI vier). Doordat de boeken steeds een leesniveau moeilijker worden, blijven ze beginnende lezers uitdagen.
In de hardcover boekjes komen de traditionele personages uit de ‘Suske en Wiske’-strips aan bod: Suske en Wiske zelf, de twee heldhaftige kinderhoofdpersonages, Schanulleke, de lappenpop van Wiske... Verder zijn er ook enkele nieuwelingen: Dotje en Mo, twee klasgenootjes, Lies (de oppas) en haar vriend Tom, en de juf.
De illustraties krijgen een even grote rol toebedeeld als de tekst. De oorspronkelijke tekenstijl uit de stripverhalen van Willy Vandersteen is nog steeds te herken…Lees verder
Een ontsnapte circusaap zorgt dat de voetbalploeg geel-rood van Suske de wedstrijd wint. Ondanks het gemene, onsportieve spel van de jongen die ze bul noemen. Deel uit de serie 'Junior Suske en Wiske'* voor beginnende lezers dat profiteert van de bekendheid van deze stripfiguren. Het oogt als een stripboek in klein formaat. Op elke pagina staat echter een grote of kleine illustratie, vaker paginagroot, niet in stripvorm. De korte, eenvoudige tekst met veel dialoog leest vlot, AVI-M3. Ze is gezet in fladderzetsel, zonder hoofdletters in een duidelijk lettertype. Dit oefenboekje voor kinderen uit groep drie met Suske en Wiske in de hoofdrol, rondom het thema voetbal zal zeker zijn weg vinden. Vanaf ca. 6 jaar.