Boek
Nederlands

De kat van Kaat

Pieter Van Oudheusden (auteur), Jeff Broeckx (illustrator), Willy Vandersteen (naar het werk van)
Kaat is haar kat kwijt. Suske en Wiske zoeken mee. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Zoektochten
Leesniveau
AVI 1, AVI Start, AVI M3
Titel
De kat van Kaat
Auteur
Pieter Van Oudheusden
Illustrator
Jeff Broeckx
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2016 | Andere uitgaven
29 p. : ill.
ISBN
9789002262777 (hardback)

Besprekingen

In 2010 kreeg de reeks ‘Klein Suske en Wiske’ een opfrisbeurt. Men besloot ook om de naam te veranderen naar ‘Junior Suske en Wiske’. Pieter van Oudheusden schrijft de korte verhaaltjes voor beginnende lezers en Jeff Broeckx staat in voor de illustraties. Verder zijn er in de reeks ook enkele stripverhalen verschenen. Het AVI-leesniveau wordt op ieder boekje aangeduid (van AVI één tot en met AVI vier). Doordat de boeken steeds een leesniveau moeilijker worden, blijven ze beginnende lezers uitdagen.
In de hardcover boekjes komen de traditionele personages uit de ‘Suske en Wiske’-boeken aan bod: Suske en Wiske zelf, de twee heldhaftige kinderhoofdpersonages, Schanulleke, de lappenpop van Wiske... Verder zijn er ook enkele nieuwelingen: Dotje en Mo, twee klasgenootjes, Lies (de oppas) en haar vriend Tom, en de juf.
De illustraties krijgen een even grote rol toebedeeld als de tekst. De oorspronkelijke tekenstijl uit de stripverhalen van Willy Vandersteen is nog steeds te herken…Lees verder
Buurmeisje Kaat is haar kat kwijt. Suske en Wiske helpen haar zoeken. Een boekje uit de serie 'Junior Suske en Wiske'* voor beginnende lezers. De teksten zijn gezet in een grote letter en passen qua stijl en moeilijkheid bij leesniveau, AVI-Start. Alle woorden bestaan uit een lettergreep, zodat Suske Sus wordt en Wiske Wis. De gekleurde illustraties zijn afgebeeld in verschillende formaten, van paginagroot tot postzegelformaat. Suske en Wiske zijn afgebeeld als zes- tot zevenjarigen. Een boekje over bekende stripfiguren met een onbeduidend verhaal voor kinderen vanaf ca. 6 jaar die het technisch lezen willen oefenen.