Boek
Nederlands

Het ei van de draak

Pieter Van Oudheusden (auteur), Willy Vandersteen (naar het werk van), Jeff Broeckx (illustrator)
Suske en Wiske hebben een steen gekocht. Maar al snel blijkt het een ei te zijn. Er komt een draakje uit. Wat moeten ze daar nu mee? AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI 4, AVI M4
Titel
Het ei van de draak
Auteur
Pieter Van Oudheusden
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Illustrator
Jeff Broeckx
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2011
29 p. : ill.
ISBN
9789002238703 (hardback)

Besprekingen

In 2010 kreeg de reeks ‘Klein Suske en Wiske’ een opfrisbeurt. Men besloot ook om de naam te veranderen naar ‘Junior Suske en Wiske’. Pieter van Oudheusden schrijft de korte verhaaltjes voor beginnende lezers en Jeff Broeckx staat in voor de illustraties. Verder zijn er in de reeks ook enkele stripverhalen verschenen. Het AVI-leesniveau wordt op ieder boekje aangeduid (van AVI één tot en met AVI vier). Doordat de hardcover boeken telkens een leesniveau moeilijker worden, blijven ze beginnende lezers uitdagen.
In de hardcoverboekjes komen de traditionele personages uit de ‘Suske en Wiske’-strips aan bod: Suske en Wiske zelf, de twee heldhaftige kinderhoofdpersonages, Schanulleke, de lappenpop van Wiske... Verder zijn er ook enkele nieuwelingen: Dotje en Mo, twee klasgenootjes, de oppas Lies en haar vriend Tom, en de juf.
De illustraties krijgen een even grote rol toebedeeld als de tekst. De oorspronkelijke tekenstijl uit de stripverhalen van Willy Vandersteen is nog steeds t…Lees verder
Suske en Wiske denken een grote steen te kopen, maar wanneer hij breekt kruipt er een draakje uit. Op school spuugt hij vuur, waarmee hij de school in brand steekt. Veel mensen willen het draakje hebben, bijvoorbeeld in de dierentuin, maar Suske en Wiske laten hem wegvliegen naar het land waar de draken wonen. Een boekje uit de serie 'Junior Suske en Wiske'* voor beginnende lezers om het lezen te oefenen. De teksten zijn gezet in een grote letter en passen qua stijl en moeilijkheid bij het leesniveau, AVI-M5. De gekleurde illustraties zijn afgebeeld in verschillende groottes, van paginagroot tot postzegelformaat. Suske en Wiske zijn afgebeeld als zes- tot zevenjarigen. Een boekje over bekende stripfiguren met een onbeduidend verhaal voor kinderen vanaf ca. 8 jaar die het technisch lezen willen oefenen.