Boek
Nederlands

Superheld op sokken

Rachel Renée Russell (auteur), Nikki Russell (medewerker), Erin Russell (medewerker)
Max Kruimel is een superheld. Maar alleen in zijn eigen fantasie. In werkelijkheid is de situatie op zijn nieuwe school heel anders. Pestkop Bruut heeft het voortdurend op Max gemunt. Met veel grappige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
Superheld op sokken
Auteur
Rachel Renée Russell
Medewerker
Nikki Russell Erin Russell
Vertaler
Mechteld Jansen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Locker hero
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2017
320 p. : ill.
ISBN
9789026141126 (hardback)

Besprekingen

Max Kruimel is een superheld op sokken. Op school wordt hij gepest, maar hij laat zich niet kennen. Ook heeft hij steeds pech. Maar telkens weet hij een draai aan zijn avonturen te geven om zijn verder saaie schoolleven te kunnen vervolgen. Motto van de auteur is 'word de held die je altijd al hebt bewonderd'. Met dat voor ogen schreef zij de serie 'Dagboek van een muts'. In dezelfde stijl start zij nu deze nieuwe dagboekserie: blokschrift op lijntjespapier inclusief doorhalingen, stripachtige tekeningen gekoppeld aan eenvoudige teksten, veel dialoog en komische en vrolijke schoolverhaaltjes zonder enige diepgang, maar lekker flauw en melig. Juist vanwege de gemakkelijke humor en de toegankelijke teksten zal ook deze nieuwe serie zijn weg vinden naar de fans van o.a. 'Het leven van een loser'. Vanwege de combinatie van gemakkelijke teksten en veel illustraties is dit boek ook prima geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Rachel Renée Russell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Suna Lee and Rachel Renee Russell

Rachel Renée Russell (St. Joseph (Michigan), 13 maart 1959) is een Amerikaanse jeugdboekenschrijfster en advocate.

Ze bracht in juni 2009 het eerste deel uit van Dagboek van een muts (Engels: Dork Diaries), een reeks over een personage met autobiografische elementen, Nikki J. Maxwell. Van de reeks werden al vijf miljoen exemplaren verkocht in de oorspronkelijke versie. Boeken uit de reeks werden in 28 talen vertaald en in 35 landen uitgebracht. Het eerste deel van de reeks leverde haar een 2010 Children’s Choice Book of the Year Award op. De serie telt anno 2017 dertien boeken. In 2017 werd deel 10, Puppy Love, bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Russell schrijft ook jongensboeken. In 2017 verscheen in de serie Max Kruimel de eerste titel Superheld op sokken, gevolgd door Stank voor dank en Crimineel cool.

Privé

Ze heef…Lees verder op Wikipedia