Boek
Nederlands

Jij bent mij zo lief

Ramses Shaffy (auteur), Liesbeth List (andere)
Zanger en acteur Ramses Shaffy (1933-2009) vertelt zijn levensverhaal, waarbij enkele van zijn liederen leidraad zijn. Met cd met een aantal liedjes.
Titel
Jij bent mij zo lief
Auteur
Ramses Shaffy 1933-2009
Andere
Liesbeth List 1941-2020
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Gent: Witsand, 2009
40 p. : ill. + cd
ISBN
9789490382070 (hardback)

Besprekingen

In het boek vertelt zanger en acteur Ramses Shaffy (1933-2009) zijn levensverhaal, waarbij enkele van zijn liederen leidraad zijn. Deze liederen worden door hem op de bijgevoegde cd gezongen. Shaffy vertelt over zijn passies en over de hoogte- en dieptepunten (feesten, successen, eenzaamheid, alcoholverslaving) in zijn leven. Het verhaal eindigt november 2009, kort voor zijn dood. ‘Zoals het gegaan is, het is uitstekend. Ik ben het er helemaal mee eens. Ik ben het er echt helemaal mee eens …’. Gebaseerd op gesprekken die de samensteller van het boek had met Ramses Shaffy en op eerder verschenen interviews in dag- en weekbladen en op radio en televisie. Enkele liederen op de cd werden nog niet eerder op cd of vinyl uitgebracht. Met een voorwoord van Liesbeth List. Mooie uitgave voor de vele Shaffy-fans.

Over Ramses Shaffy

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door OnbekendUnknown author

Ramses Shaffy (Neuilly-sur-Seine, 29 augustus 1933 – Amsterdam, 1 december 2009) was een Nederlands chansonnier en acteur. Na een carrière als acteur bij de Nederlandse Comedie maakte Shaffy sinds de jaren zestig furore als zanger. Liedjes als Sammy, We zullen doorgaan, Pastorale, Laat me, Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder en Shaffy cantate uit de jaren zestig en zeventig werden krachtige meezingers.

Biografie

Jeugd

Ramses Shaffy (koosnaam Didi) werd geboren in de Parijse voorstad Neuilly-sur-Seine, als zoon van de Egyptische consul Ramsès Shaffy Bey en de Poolse gravin Alexandra de Wysocka van Russische afkomst ("comtesse Romanov"). De eerste zeven jaar van zijn leven bracht hij door in Cannes bij zijn moeder. Toen deze tuberculose kreeg, kwam Shaffy — via een tante in Utrecht en een kindertehuis in Zeist — terecht in het Leidse pleeggezin v…Lees verder op Wikipedia

Suggesties