Strip
Nederlands

Hondenweer!

Raoul Cauvin (scenarist), Laudec (illustrator)
+1
Hondenweer!
×
Hondenweer! Hondenweer!
In de reeks:
Cédric; 31
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Hondenweer!
Scenarist
Raoul Cauvin 1938-2021
Illustrator
Laudec
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Temps de chien
Uitgever
[Marcinelle]: Dupuis, 2017
46 p. : ill.
ISBN
9789031435272 (paperback)

Besprekingen

Al weer het 31ste album rond Cédric, een oorspronkelijk Franse strip. Precies hetzelfde opgezet als eerdere delen. Het jongetje Cédric beleeft kleine avontuurtjes, soms van één pagina, soms meerdere, met zijn vriendjes in de buurt en zijn altijd brommerige opa. Zijn stille liefde is het Vietnamese meisje Chen. Het is maar lastig een jongen te zijn. Beetje onnederlandse humor. Jammer ook dat Cédric veel problemen oplost door er op los te slaan, wat dan als grap van het verhaaltje dient. Dit deel kan los van eerdere delen gelezen worden, dus is geen vervolg op het vorige deel, 'Stilte, ik draai!' (2016)*. In Frankrijk vrij succesvol.

Over Raoul Cauvin

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Frantogian

Raoul Cauvin (Antoing, 26 september 1938 – 19 augustus 2021) was een Belgisch scenarioschrijver van stripverhalen. Hij was een van de productiefste scenarioschrijvers van België.

Levensloop

Hij studeerde steendrukkunst aan het Sint-Lucasinstituut te Doornik. In 1960 werd hij aangenomen bij uitgeverij Dupuis, aanvankelijk als letteraar en later als cameraman in de tekenfilmstudio van Dupuis. Stilaan begon hij ook scenario's te schrijven. 1968 was het jaar van zijn doorbraak, toen het stripblad Robbedoes van Dupuis nood had aan nieuwe scenaristen. In 1969 verscheen het eerste verhaal van De Blauwbloezen, dat hij schreef voor Salvérius. Deze westernstrip vormde het antwoord op het vertrek van Morris en zijn strip Lucky Luke naar stripblad Pilote en uitgever Dargaud. In 1974 schreef hij voor tekenaar Lambil het toonaangevende Arme Lampil, een autofictie waarin hij samen met de tekenaar de hoofdrol speelde. De stri…Lees verder op Wikipedia

Suggesties