Strip
Nederlands

Poespas

Raoul Cauvin (scenarist), Laudec (illustrator)
In de reeks:
Cédric; 12
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Poespas
Scenarist
Raoul Cauvin 1938-2021
Illustrator
Laudec
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Terrain minets
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Dupuis, 1998
46 p. : ill.
ISBN
90-314-2049-2 (paperback) 9789031420490 (paperback)

Besprekingen

Alweer het twaalfde album* van het Belgische tweetal Laudec (tekenaar) en Cauvin (scenarioschrijver) over de belevenissen van de ongeveer 11 jaar oude Cedric, die samen met zijn ouders en zijn opa en een groot aantal vriendjes en vriendinnetjes allerlei gewone, maar toch vaak diep ingrijpende dagelijkse dingen beleeft zoals verliefd worden en -zijn, omgaan met eenzame opa's, sport bedrijven, als jongen verliezen van meisjes, poezen vangen voor oude dames etc. Korte verhalen, die niet direct verband met elkaar houden, maar wel met steeds dezelfde personen. Het doet een beetje denken aan de bekende Amerikaanse strip 'Peanuts' en in iets mindere mate aan 'Jan, Jans en de kinderen'. Nergens zoetelijk. Wel puntgave humor, goed getekend, nergens stereotypen, origineel en met veel vaart, zowel in de tekeningen als in de verhalen. Knap vakwerk, klasse en vooral erg leuk.

Over Raoul Cauvin

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Frantogian

Raoul Cauvin (Antoing, 26 september 1938 – 19 augustus 2021) was een Belgisch scenarioschrijver van stripverhalen. Hij was een van de productiefste scenarioschrijvers van België.

Levensloop

Hij studeerde steendrukkunst aan het Sint-Lucasinstituut te Doornik. In 1960 werd hij aangenomen bij uitgeverij Dupuis, aanvankelijk als letteraar en later als cameraman in de tekenfilmstudio van Dupuis. Stilaan begon hij ook scenario's te schrijven. 1968 was het jaar van zijn doorbraak, toen het stripblad Robbedoes van Dupuis nood had aan nieuwe scenaristen. In 1969 verscheen het eerste verhaal van De Blauwbloezen, dat hij schreef voor Salvérius. Deze westernstrip vormde het antwoord op het vertrek van Morris en zijn strip Lucky Luke naar stripblad Pilote en uitgever Dargaud. In 1974 schreef hij voor tekenaar Lambil het toonaangevende Arme Lampil, een autofictie waarin hij samen met de tekenaar de hoofdrol speelde. De stri…Lees verder op Wikipedia

Suggesties