Strip
Nederlands

Storm op komst

Raoul Cauvin (scenarist), Laudec (illustrator)
+1
Storm op komst
×
Storm op komst Storm op komst
In de reeks:
Cédric; 15
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Zoek dekking!Drie generaties onder één en hetzelfde dak. Uiteraard maakt dat het leven ten huize Cédric vaak heel gezellig, maar af en toe hangen er donkere wolken boven de horizon. Dan barst de storm los! Tussen Lokje en opa, omdat geen van beiden graag zijn verlies toegeeft. Maar ook papa, de "mattenventer", krijgt het zo nu en dan aan de stok met opa "spoor". Mama komt dan de gemoederen sussen.
Extra onderwerp
humor, avontuur
Titel
Storm op komst
Scenarist
Raoul Cauvin 1938-2021
Illustrator
Laudec
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Avis de tempête
Uitgever
[Marcinelle]: Dupuis, 2001
46 p. : ill.
ISBN
90-314-2359-9 (paperback) 9789031423590 (paperback)

Besprekingen

De zesjarige Cédric belandt in dit vijftiende album van de gelijknamige reeks in allerlei stormachtige thuissituaties. Er wordt heel wat geroepen en getierd door zijn mama, papa en opa. Meer dan eens moeten de mannen aanschuiven bij het frietkot voor hun avondeten. Ook de relatie tussen Cédric en zijn opa komt meer dan eens onder vuur te liggen. Bij zijn vrienden heeft Cédric het ook niet makkelijk. Hij is de eerste om iets nieuws te proberen, maar dat loopt niet altijd goed af. En ondertussen probeert hij zijn relatie met zijn Chinese vriendinnetje Chen op het juiste spoor te zetten.

Hoewel het album een aantal leuke gags bevat en de vrienden en vriendinnen van Cédric een aardige bende vormen, overtuigt Storm op komst niet helemaal. De voorspelbaarheid van de meeste grappen en situaties is daarvan de oorzaak. [Koen Van Gorp]
Vijftiende deel in een serie stripverhalen over het ondeugende jongetje Cedric en zijn familie. De verhalen zijn gags van drie tot zes pagina's lengte en bevatten negen illustraties per pagina. De illustraties zijn goed getekend en in vrolijke kleuren ingekleurd. Ze drukken veel emoties uit, dat goed past in deze strip, waarin volwassenen en kinderen nogal eens boos zijn op elkaar. De hoofdpersonen zijn Cedric, zijn ouders en opa en enkele van Cedrics vrienden. Allen maken regelmatig forse blunders wat tot komische voorstellingen leidt. Een aantrekkelijke strip voor kinderen vanaf een jaar of 9, waarvan ook veel volwassenen zullen genieten. Het gratis bijgeleverde spelboekje bevat korte gags en veel puzzeltjes, waarbij nogal eens iets ingevuld of uitgeknipt moet worden.

Over Raoul Cauvin

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Frantogian

Raoul Cauvin (Antoing, 26 september 1938 – 19 augustus 2021) was een Belgisch scenarioschrijver van stripverhalen. Hij was een van de productiefste scenarioschrijvers van België.

Levensloop

Hij studeerde steendrukkunst aan het Sint-Lucasinstituut te Doornik. In 1960 werd hij aangenomen bij uitgeverij Dupuis, aanvankelijk als letteraar en later als cameraman in de tekenfilmstudio van Dupuis. Stilaan begon hij ook scenario's te schrijven. 1968 was het jaar van zijn doorbraak, toen het stripblad Robbedoes van Dupuis nood had aan nieuwe scenaristen. In 1969 verscheen het eerste verhaal van De Blauwbloezen, dat hij schreef voor Salvérius. Deze westernstrip vormde het antwoord op het vertrek van Morris en zijn strip Lucky Luke naar stripblad Pilote en uitgever Dargaud. In 1974 schreef hij voor tekenaar Lambil het toonaangevende Arme Lampil, een autofictie waarin hij samen met de tekenaar de hoofdrol speelde. De stri…Lees verder op Wikipedia

Suggesties