The salt path

Raynor Winn (auteur)

The salt path

In de reeks:
Verslag van een slopende maar wel louterende voettocht langs de zuidwestkust van Engeland van een echtpaar dat elke bestaanszekerheid kwijtraakte.
Extra onderwerp
Cornwall, verlies
Titel
The salt path
Auteur
Raynor Winn
Taal
Engels
Uitgever
[London]: Penguin Books, 2019
274 p. : kaart
ISBN
9781405937184 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

In deze autobiografische roman beschrijft de Britse debutante Raynor Winn de voettocht die zij en haar man Month als 'daklozen' maakten langs de zuidwestkust van Engeland, nadat hun hele bestaanszekerheid in een paar dagen tijd in elkaar stortte. Ze raakten hun huis en inkomen kwijt en Month kreeg van de artsen een weinig hoopvolle diagnose. Desondanks besloten ze te gaan lopen en wildkamperen over het duizend kilometer lange South West Coast Path. De lezer krijgt niet alleen te lezen welke ontberingen het echtpaar onderweg lijdt, er wordt ook stilgestaan bij de historie van de plaatsen waar ze komen en bij de ontmoetingen met passanten. Wat uitgebreid beschreven wordt, is de natuur en het effect van de zee en het weer op de wandelaars. Het is louterende tocht. Om te weten hoe het precies afloopt, moet de lezer geduld hebben en net als de auteur blijven stilstaan bij de talloze uitzichten die 'the salt path' te bieden heeft. Voor liefhebbers van natuur- en reisboeken en van louterende…Lees verder

Over Raynor Winn

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Theroadislong

Raynor Winn (1963) is een Engels langeafstandswandelaar en schrijfster. Haar eerste boek The Salt Path was in 2018 een bestseller van de Sunday Times en wordt in 2021 verfilmd.

Winn en haar man Moth, bij wie de diagnose corticobasale degeneratie werd gesteld, hadden een bed and breakfast in Wales. Zij werden dakloos na een slechte investering en besloten een wandeling van duizend kilometer te gaan maken langs het South West Coast Path. Winn schreef het verhaal van de voettocht op om te voorkomen dat haar man door zijn ziekte alles zou vergeten.

The Salt Path stond op de shortlist voor de Wainwrightprijs en de Costa Book Awards 2018 in de categorie biografie. De jury omschreef het als "Een absoluut briljant verhaal dat verteld moet worden, over het menselijk vermogen te volharden en de ene voet voor de andere te blijven zetten." In mei 2019 won The Salt Path de eerste RSL Christopher Blandprijs. In september 2019 was het het bestverkoc…Lees verder op Wikipedia