Boek
Nederlands

De schat in het bos

Reine De Pelseneer (auteur), Claudia Verhelst (illustrator)
+1
De schat in het bos
×
De schat in het bos De schat in het bos
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Lam en Loebas vinden een brief in de bus. Er is een schat in het bos. Ga jij op zoek? Met tips voor spelletjes, recepten en knutsels in en rond het bos. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Schatten zoeken
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
De schat in het bos
Auteur
Reine De Pelseneer
Illustrator
Claudia Verhelst
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2019
47 p. : ill.
ISBN
9789462914322 (hardback)

Besprekingen

Dat Lam en Loebas aangeklede dieren zijn, is alleen te zien in de vele grappige, gekleurde illustraties. Er verschenen al meerdere boekjes over het duo, o.a. 'Lam en Loebas in de moestuin'* (2018). In dit deel krijgen ze een brief met aanwijzingen om een schat te gaan zoeken. Tijdens hun zoektocht vinden ze steeds weer een nieuwe aanwijzing. Bomen herkennen, sporen volgen en graven leveren eindelijk een uitnodiging op om naar een huisje te komen. Daar is een vreemde komen wonen, een woestijnvos met duidelijk oosterse kenmerken die hen graag wil leren kennen. Het wordt gezellig en de nieuwe vriend blijkt een 'schat' te zijn. Sympathiek verhaaltje met eenvoudige tekst in dikgedrukte letters, elke zin begint op een nieuwe regel. De tekst loopt soms wat stroef en hier en daar wat moeilijke woorden, ietwat vreemde zinsconstructies en slordigheden. Rijk geïllustreerd en stevig uitgevoerd boekje met herfstblaadjes op de schutbladen dat de sfeer van het bos goed weergeeft. Bevat achterin een…Lees verder

Lam en Loebas, de schat in het bos

In dit vierde deeltje uit de Lam en Loebasreeks vinden beide dieren een envelop in hun bus. Die bevat een uitnodiging om op zoek te gaan naar een schat. Zo beginnen ze aan een tocht doorheen het bos waar opeenvolgende aanwijzingen in de vorm van briefjes hen op weg helpen. Het wordt een zoektocht waarbij vooral Loebas’ geduld op de proef wordt gesteld. Maar wanneer ze dan uiteindelijk de schat vinden, blijkt die echt wel de moeite waard.Dit boekje richt zich tot eerste lezers, AVI4. Niettegenstaande de beperkingen die het schrijven voor deze doelgroep met zich meebrengt, is de auteur erin geslaagd een zekere spanning weer te geven. In de dialogen komen de karakters van beide dieren ook mooi tot uiting. Kleurrijke illustraties maken het geheel voor jonge lezers niet alleen aantrekkelijk, ze ondersteunen ook de tekst. Kastanjes, eikels en eikenbladeren zien er zeer herkenbaar uit, al lijken de bladeren van een kastanje echter meer op die van een esdoorn.


<…Lees verder