Boek
Nederlands

Lam en Loebas in de sneeuw

Reine De Pelseneer (auteur), Claudia Verhelst (illustrator)
+1
Lam en Loebas in de sneeuw
×
Lam en Loebas in de sneeuw Lam en Loebas in de sneeuw
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Lam en Loebas in de sneeuw
Auteur
Reine De Pelseneer
Illustrator
Claudia Verhelst
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2013
32 p. : ill.
ISBN
9789058388995 (hardback)

Besprekingen

De achterflap van dit boekje voor eerste lezers van Reine De Pelseneer belooft een heerlijk verhaal over sneeuwpret en vriendschap.
Hond Loebas ziet de eerste sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen en wil zo snel mogelijk naar buiten om Lam te halen en te spelen in de sneeuw. Terwijl Lam voorzichtig een sneeuwpop maakt, wil Loebas vooral vaart maken en glijdt, springt en vliegt hij de heuvel af. Dan gaat het mis en belandt Loebas bij de dokter. Zijn been moet in het gips, wat jammer is want het is bijna zijn verjaardag. Gelukkig bedenkt Lam een plan om zijn feestje alsnog een beetje in de sneeuw te vieren.
Zoals wel vaker in dierenverhalen, zijn de dierenpersonages volledig vermenselijkt. Hoewel Loebas een snoet heeft en af en toe blij blaft, stellen we vast dat De Pelseneer toch vooral een herkenbaar verhaal wil vertellen voor prille lezers. De klemtoon ligt echter op de actie in de sneeuw en we komen weinig te weten over de karakters of de onderlinge vriendschapsrelatie tu…Lees verder
Loebas de hond wil dollen in de sneeuw. Zijn vriendin Lam speelt liever rustig. In zijn enthousiasme breekt Loebas zijn been. Hij baalt, want nu mag hij niet meer buiten spelen. Op zijn verjaardag komt Lam met een cadeau én een slim plan waar Loebas helemaal blij van wordt. Eenvoudig verhaaltje over de gevolgen van een wilde actie en de vriendschap tussen Loebas en Lam. De eenvoudige tekst bevat een enkel tweelettergrepig woord, hoofdletters en interpunctie, AVI-M4. Gedrukt in een schreefloos lettertype. Elke korte zin begint op een nieuwe regel. Bevat twee vreemde zinsconstructies ('Maak je mee een sneeuwpop?', ''Niets van', zegt ma'). Speelse opmaak met tekstblokken naast of in de tekeningen. De paginagrote of over twee pagina's doorlopende kleurrijke illustraties bevatten grappige details. Vanaf ca. 7 jaar.

Lam en Loebas in de sneeuw

In dit sfeervolle winterverhaaltje voor eerste lezers leren we Lam en Loebas de hond kennen. Wanneer de eerste sneeuw valt, staat Loebas te springen om in de sneeuw te gaan spelen, maar Lam wil het liever wat rustiger aan doen. Tot Loebas een beetje té wild speelt en zijn poot breekt. Gedaan met spelen in de sneeuw, net nu Loebas' verjaardag eraan komt! Maar Lam heeft een goede oplossing ...
De spannende climax wil ik jullie natuurlijk niet ontnemen. En dat is niet zo sarcastisch bedoeld als het klinkt, want dit is best een amusant verhaaltje. De vriendschap tussen Lam en Loebas is aandoenlijk en de thema's zijn bijzonder herkenbaar uitgewerkt in een heldere tekst. Het boek is geschikt voor AVI3 of M4.