Boek
Nederlands

Liever horen we onszelf

Renate Dorrestein (auteur), Sylvia Weve (illustrator)
Als de liefde van haar leven spoorloos verdwijnt, gaat een jonge vrouw de confrontatie aan met zijn moeder.
Titel
Liever horen we onszelf
Auteur
Renate Dorrestein 1954-2018
Illustrator
Sylvia Weve
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2017
94 p. : ill.
ISBN
9789021408170 (hardback)

Besprekingen

Dit oorspronkelijk als luisterboek geschreven verhaal verschijnt nu, enigszins bewerkt, in druk, met treffende illustraties door Sylvia Weve. Dorrestein mocht zelf de illustrator kiezen en vond in Weve een verwante ziel. Het is een liefdesverhaal met verliezers. De jonge fotografe Mila raakt Dennis, de liefde van haar leven kwijt. Hij is op een dag spoorloos verdwenen van het zeiljacht van haar vader. Ongeluk of opzet? Ze is en blijft woedend op iedereen die ervan uitgaat dat Dennis dood is en ze zoekt de confrontatie op met Dennis’ moeder die als een excentriek kruidenvrouwtje in een afgelegen bosgebied woont. Het verhaal draait vooral om hun karakters en botsingen. Familievetes komen dus ook aan de ‘koude kant’ voor, wil Dorrestein kennelijk zeggen. Ook dit verhaal is een typische Dorrestein met dwarse karakters, scherpe dialogen en zwartgallige humor. Voorbeeldig uitgegeven. Een must voor liefhebbers van haar werk.

Over Renate Dorrestein

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jan Harm Bakhuys

Renate Maria Dorrestein (Amsterdam, 25 januari 1954 - Aerdenhout, 4 mei 2018) was een Nederlandse schrijfster, journaliste en feministe.

Biografie

Renate Dorrestein groeide op in een rooms-katholiek advocatengezin in Amstelveen. Zij ging naar een katholieke lagere school, geleid door nonnen en daarna naar het gymnasium aan het Keizer Karel College. Op haar 13e was ze jeugdbestuurslid van de Wildlife Rangers, de jeugdafdeling van het Wereld Natuur Fonds. Na het afronden van het gymnasium werkte Dorrestein als leerling-journalist bij Libelle en Panorama. De vele reizen die ze kon maken voor het blad en de ervaringen die ze opdeed waren vormend voor haar persoonlijkheid en daardoor ook voor haar schrijfstijl. Midden jaren zeventig startte Dorrestein samen met een vriendin, Liesbeth Hendrikse, het productiebureau Proburo, dat bijlagen verzorgde voor tijdschriften. Vanaf 1977 schreef ze al…Lees verder op Wikipedia