Strip
Nederlands

Calamity Jane

René Goscinny (scenarist), Morris (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Met als enige compagnon de route zijn paard Jolly Jumper, laat de man "die sneller schiet dan zijn schaduw" orde en recht zegevieren in een Far West die duizend keer vrolijker is dan de echte ooit geweest moet zijn. Lucky Luke jaagt onvermoeibaar de Daltons achterna, ontmoet geregeld historische personages en laat ons tussendoor ook nog genieten van de vrolijke momenten die er waren bij de verover
Extra onderwerp
westerns, humor, strips
Titel
Calamity Jane
Scenarist
René Goscinny
Illustrator
Morris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Calamity Jane
Uitgever
Marcinelle: Dupuis, 2012 | Andere uitgaves
46 p. : ill.
ISBN
9789031401932 (paperback)

Besprekingen

Een wildwest-avontuur van Lucky Luke, beleefd met en door Calamity Jane, een bonkige vrouw die haar naam op ietwat overtrokken wijze eer aandoet. Lucky Luke ontdekt een illegale wapenhandel en ontmaskert die, terwijl Calamity Jane probeert zich in te leven in het dames-gebeuren van El Plomo, alwaar zij door krachtig optreden een saloon overgenomen heeft. Een typisch Lucky Luke-verhaal*, hoewel niet het beste. De karikaturale tekeningen zijn goed verzorgd; kleine details verfijnen de humor. Voor lezers vanaf ongeveer een jaar of 9.

Over René Goscinny

René Goscinny (Parijs, 14 augustus 1926 – aldaar, 5 november 1977) was een Franse schrijver, humorist en scenarist van stripverhalen. Hij is het bekendst van zijn scenario's voor de reeksen Asterix en Lucky Luke.

Levensloop

Jeugd

Goscinny werd geboren in Parijs in een gezin van Poolse Joden. Hij was de tweede zoon van Stanislas "Simkha" Goscinny, een chemisch ingenieur uit Warschau, en Anna Beresniak Goscinny uit het dorpje Chodorkow (Oekraïne) die elkaar in Parijs hadden ontmoet. In 1928 verhuisde het gezin naar Buenos Aires omdat Goscinny senior daar een baan had gekregen.

Zijn jonge jaren bracht Goscinny door in Argentinië waar hij een korte carrière als tekenaar beleefde. In december 1943 overleed zijn vader. Goscinny had enkele baantjes, onder andere als leerling-accountant en als tekenaar. In 1945 verhuisde hij met zijn moeder naar de Verenigde Staten en ging bij zijn …Lees verder op Wikipedia

Suggesties