Dvd
Nederlands

De Daltons op pad

René Goscinny (naar het werk van), Morris (naar het werk van)
De Daltons erven het fortuin van hun lievelingsoom Henri, maar er zijn een paar lastige voorwaarden aan verbonden
Titel
De Daltons op pad
Naar het werk van
René Goscinny Morris
Taal
Nederlands
Uitgever
Bridge Pictures, 2005
1 dvd-video
Speelduur
ca. 80 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8711983465114

Besprekingen

Oorspronkelijk Franse tekenfilm uit 1978 met in de hoofdrol Lucky Luke, de bekende stripfiguur uit de albums van Morris & Goscinny. Deze keer erven de Dalton-broers het fortuin van hun lievelingsoom. Ze ontsnappen uit hun werkkamp om de voorwaarden uit zijn testament te vervullen, maar kruisen natuurlijk weer het pad van Lucky Luke. Leuk getekend. Voor volwassen liefhebbers en voor kinderen vanaf ca. negen jaar.

Over René Goscinny

René Goscinny (Parijs, 14 augustus 1926 – aldaar, 5 november 1977) was een Franse schrijver, humorist en scenarist van stripverhalen. Hij is het bekendst van zijn scenario's voor de reeksen Asterix en Lucky Luke.

Levensloop

Jeugd

Goscinny werd geboren in Parijs in een gezin van Poolse Joden. Hij was de tweede zoon van Stanislas "Simkha" Goscinny, een chemisch ingenieur uit Warschau, en Anna Beresniak Goscinny uit het dorpje Chodorkow (Oekraïne) die elkaar in Parijs hadden ontmoet. In 1928 verhuisde het gezin naar Buenos Aires omdat Goscinny senior daar een baan had gekregen.

Zijn jonge jaren bracht Goscinny door in Argentinië waar hij een korte carrière als tekenaar beleefde. In december 1943 overleed zijn vader. Goscinny had enkele baantjes, onder andere als leerling-accountant en als tekenaar. In 1945 verhuisde hij met zijn moeder naar de Verenigde Staten en ging bij zijn …Lees verder op Wikipedia

Suggesties