Strip
Nederlands

De karavaan

René Goscinny (scenarist), Morris (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Met als enige compagnon de route zijn paard Jolly Jumper, laat de man "die sneller schiet dan zijn schaduw" orde en recht zegevieren in een Far West die duizend keer vrolijker is dan de echte ooit geweest moet zijn. Lucky Luke jaagt onvermoeibaar de Daltons achterna, ontmoet geregeld historische personages en laat ons tussendoor ook nog genieten van de vrolijke momenten die er waren bij de verover
Extra onderwerp
WES, humor, westerns
Titel
De karavaan
Scenarist
René Goscinny
Illustrator
Morris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La caravane
Uitgever
Marcinelle: Dupuis, 2004
46 p. : ill.
ISBN
90-314-0187-0

Besprekingen

Herdruk van het 24ste Lucky Luke-verhaal* uit 1964, waarin de grote trek naar de Californische Westkust als kapstok fungeert voor uitstekende humor over goudzoekers, desperado's, doodgravers, saloonhouders, indianen en de onderkoelde Luke zelf in de hoofdrol. De vaak intelligente teksten van Goscinny hebben ervoor gezorgd dat deze geestige, inmiddels klassieke westernstripreeks een wat groter publiek bereikt dan de doorsnee striplezer. Het album 'De karavaan' zal daarbij beslist geen uitzondering zijn. Zoals overigens bij de meeste ballonstrips bestaat de tekst onnodig alleen uit hoofdletters. Tekeningen in kleur.

Over René Goscinny

René Goscinny (Parijs, 14 augustus 1926 – aldaar, 5 november 1977) was een Franse schrijver, humorist en scenarist van stripverhalen. Hij is het bekendst van zijn scenario's voor de reeksen Asterix en Lucky Luke.

Levensloop

Jeugd

Goscinny werd geboren in Parijs in een gezin van Poolse Joden. Hij was de tweede zoon van Stanislas "Simkha" Goscinny, een chemisch ingenieur uit Warschau, en Anna Beresniak Goscinny uit het dorpje Chodorkow (Oekraïne) die elkaar in Parijs hadden ontmoet. In 1928 verhuisde het gezin naar Buenos Aires omdat Goscinny senior daar een baan had gekregen.

Zijn jonge jaren bracht Goscinny door in Argentinië waar hij een korte carrière als tekenaar beleefde. In december 1943 overleed zijn vader. Goscinny had enkele baantjes, onder andere als leerling-accountant en als tekenaar. In 1945 verhuisde hij met zijn moeder naar de Verenigde Staten en ging bij zijn …Lees verder op Wikipedia

Suggesties