Strip
Nederlands

De zwarte heuvels

René Goscinny (scenarist), Morris (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Met als enige compagnon de route zijn paard Jolly Jumper, laat de man "die sneller schiet dan zijn schaduw" orde en recht zegevieren in een Far West die duizend keer vrolijker is dan de echte ooit geweest moet zijn. Lucky Luke jaagt onvermoeibaar de Daltons achterna, ontmoet geregeld historische personages en laat ons tussendoor ook nog genieten van de vrolijke momenten die er waren bij de verover
Titel
De zwarte heuvels
Scenarist
René Goscinny
Illustrator
Morris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les collines noires
Uitgever
Marcinelle: Dupuis, 2005
46 p. : ill.
ISBN
90-314-0184-6

Besprekingen

In deel 21 uit de komische cowboy-stripserie rond 'Lucky Luke' wordt een deel van de kolonisatie van Amerika beschreven. Lucky Luke leidt daartoe een expeditie met vier geleerden (schitterende karikaturen met de namen Gurgle, Doublelap, Bundlofjoy en Frankenbaum), waarbij hij wordt tegengewerkt door enkele schurken. Dit leidt tot spannende en zeer vermakelijke situaties, onder andere de confrontatie van de wetenschappers met het Wilde Westen. Vakkundige, dynamische, karikaturale, gekleurde tekeningen en eenvoudige ballonteksten. Geen grof geweld, veel humor. Prima verhaal uit de vroege reeks (1963) van deze klassieke komische strip. Lezers: vanaf ca. 10 jaar, ook leuk voor volwassenen. Paarse omslag met duidelijke belettering en een tekening van een duel tussen geleerde en cowboy.

Over René Goscinny

René Goscinny (Parijs, 14 augustus 1926 – aldaar, 5 november 1977) was een Franse schrijver, humorist en scenarist van stripverhalen. Hij is het bekendst van zijn scenario's voor de reeksen Asterix en Lucky Luke.

Levensloop

Jeugd

Goscinny werd geboren in Parijs in een gezin van Poolse Joden. Hij was de tweede zoon van Stanislas "Simkha" Goscinny, een chemisch ingenieur uit Warschau, en Anna Beresniak Goscinny uit het dorpje Chodorkow (Oekraïne) die elkaar in Parijs hadden ontmoet. In 1928 verhuisde het gezin naar Buenos Aires omdat Goscinny senior daar een baan had gekregen.

Zijn jonge jaren bracht Goscinny door in Argentinië waar hij een korte carrière als tekenaar beleefde. In december 1943 overleed zijn vader. Goscinny had enkele baantjes, onder andere als leerling-accountant en als tekenaar. In 1945 verhuisde hij met zijn moeder naar de Verenigde Staten en ging bij zijn …Lees verder op Wikipedia

Suggesties