Boek
Nederlands

Munt : roman

Richard Osinga (auteur)
+1
Munt : roman
×
Munt : roman Munt : roman
Genre:

Op een broeierige middag komt een man het winkeltje van Xiao Wei in een stadje in Oost-Congo binnen. De man wil een oude zilveren munt verkopen. Xiao Wei is in Congo om kostbare metalen in te kopen voor het bedrijf van zijn oom. Die oom is niet geïnteresseerd in oude munten, maar er is iets in de munt wat Xiao Wei intrigeert.
Deze munt vormt de spil in de levens van drie personen. Dat v

Extra onderwerp
Knack Encore
Titel
Munt : roman
Auteur
Richard Osinga
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Wereldbibliotheek, © 2023
287 p.
ISBN
9789028453036 (hardback)

Over Richard Osinga

Richard Osinga (Haarlem,1971) is een Nederlandse schrijver. Hij studeerde economie en algemene letteren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarna werkte hij, naast zijn schrijverschap, als diplomaat, internetondernemer, online-marketeer en meest recentelijk zorgondernemer. Osinga is getrouwd en heeft vier dochters.

Schrijverschap

Hij debuteerde in 2003 met Bor in Afrika, dat deels gebaseerd is op zijn ervaringen als diplomaat bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarna verschenen Klare Taal en Wembley. Dit laatste boek verscheen deels als weblog. In 2011 verscheen Een Duivel met een Ziel.

In 2019 publiceerde Osinga de roman Wie de Rechtvaardigen zoekt. In dat boek beschrijft hij onder meer hoe een Nederlandse diplomaat het Wikipedia-artikel over de door hem bedachte islamitische sekte Qibla al-Qudsiyya schrijft. Wie de Rechtvaardigen zoekt stond op de longlist van de…Lees verder op Wikipedia