Boek
Nederlands

De schaduw van de slang

Rick Riordan (auteur), Sandra van de Ven (vertaler)
+1
De schaduw van de slang
×
De schaduw van de slang De schaduw van de slang
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Titel
De schaduw van de slang
Auteur
Rick Riordan
Vertaler
Sandra van de Ven
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The serpent's shadow
Editie
1
Uitgever
Houten: Boekerij, 2015
382 p.
ISBN
9789000344529 (paperback)

Besprekingen

De slang Apophis heeft inmiddels vijf van de zes boekrollen vernietigd. Carter (14) en Sadie (12), kinderen van een verdwenen Egyptoloog en afstammelingen van een familie van tovenaars, vermoeden dat hierin het geheim staat om hem te vernietigen. Apophis wil dit gevaar eerst keren voor hij zijn doel, vernietigen van de wereld, kan bereiken. De spanningen tussen de Egyptische goden lopen hoog op tot in de Grote Piramide uiteindelijk de finale strijd ontbrandt tussen goed en kwaad. Laatste deel van de 'Kane Chronicles'*, een fantasievolle trilogie, opgeschreven als de transcriptie van een bandopname met broer en zus Carter en Sadie, waarin de Egyptische godenwereld een centrale rol speelt en mens, tovenaars, dieren en beelden als levende wezens optreden. Vanaf ca. 12 jaar.

De schaduw van de slang

Het verhaal van Sadie en Carter Kane gaat verder. Ze zijn erin geslaagd de zonnegod Ra te wekken, maar die lijkt van weinig nut in hun strijd tegen Apophis, die de mensheid wil vernietigen en de wereld in chaos storten. Opnieuw start het verhaal in een museum, dat tijdens een feestje compleet verwoest wordt, met enkele doden tot gevolg. Maar de jonge tovenaars Carter en Sadie laten zich niet ontmoedigen en binden samen met hun oom, hun vrienden uit Huis Brooklyn en enkele goden de strijd aan. Daarvoor moeten ze de hulp inroepen van de geest van de misdadige tovenaar Setne die door hun vader, gastheer van Osiris, vrijgesproken dient te worden. In het boek van Toth heeft hij beschreven hoe ze met een hekelvloek de chaosslang kunnen overwinnen. Er zijn nog heel wat opdrachten te vervullen, waardoor de kinderen zich alweer moeten opsplitsen. Het wordt een race tegen de tijd om de schaduw van de slang te vinden en te vernietigen om zo Ma’at (orde) in de wereld te herstellen. Zullen ze d…Lees verder

Over Rick Riordan

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Rick Riordan (San Antonio, 5 juni 1964) is een Amerikaans schrijver, vooral bekend van de fantasy/avonturenseries Percy Jackson en de Olympiërs en Helden van Olympus, die door fans dikwijls worden aangeduid als de Kamp Halfbloed-serie. De tweede reeks werd afgesloten in het najaar van 2014. In 2015 begon Riordan aan een nieuwe reeks, die gecentreerd is rond de Noorse mythologie, genaamd Magnus Chase en de goden van Asgard. Op 3 mei 2016 kwam er een nieuwe vijfdelige serie uit, De Beproevingen van Apollo. Deze gaat over hoe Apollo gestraft wordt omdat hij volgens Zeus de Gigantenoorlog heeft veroorzaakt (zie Helden van Olympus ). Riordan schreef onder andere ook een reeks mysterieboeken voor volwassenen, onder de noemer Tres Navarre. Ook schreef hij de trilogie van de “familie Kane”. Dit gaat over Egyptische goden.

Carrière

Riordan studeerde…Lees verder op Wikipedia