Boek
Nederlands

De toren van Nero

Rick Riordan (auteur), Marce Noordenbos (vertaler)
+1
De toren van Nero
×
De toren van Nero De toren van Nero
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Apollo (alias Lester, ik-persoon) en Meg hebben twee dagen de tijd om de wrede Nero en Python te verslaan. Kan Apollo zijn goddelijke vorm terugvinden en is Meg in staat haar roerige verleden onder ogen te zien? Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De toren van Nero
Auteur
Rick Riordan
Vertaler
Marce Noordenbos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The tower of Nero
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, © 2020
397 p.
ISBN
9789000351916 (paperback)

Besprekingen

Apollo (alias Lester, ik-persoon) en Meg staan voor hun zwaarste taak tot nu toe: de strijd tegen de machtige, angstaanjagende Nero en Python. Zij krijgen onverwacht hulp van Lu, de voogd van Meg, die een plan heeft om Nero te misleiden, wat echter faliekant verkeerd afloopt. Nero dreigt met zijn vaten Grieks vuur de hele omgeving op te blazen, als Apollo en Meg zich niet binnen twee dagen aan hem overgeven. Met hulp van Will en Nico, Rachel, Lu en de gevaarlijke, rots etende ‘trogs’ moet Apollo een manier vinden om Nero en Python te verslaan. Maar de Toren van Nero is super beveiligd en Nero heeft al zijn plannetjes door. Het laatste deel van de serie ‘De beproevingen van Apollo’ stelt zeker niet teleur. Het boek is boeiend en met vaart geschreven, vol spanning en actie, afgewisseld met komische scenes en kwinkslagen. Elk hoofdstuk begint met een haiku. In deze zes maanden als mens heeft de ijdele Apollo een enorme groei doorgemaakt. Hij beseft nu dat vriendschap belangrijk is. Zal h…Lees verder

Over Rick Riordan

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Rick Riordan (San Antonio, 5 juni 1964) is een Amerikaans schrijver, vooral bekend van de fantasy/avonturenseries Percy Jackson en de Olympiërs en Helden van Olympus, die door fans dikwijls worden aangeduid als de Kamp Halfbloed-serie. De tweede reeks werd afgesloten in het najaar van 2014. In 2015 begon Riordan aan een nieuwe reeks, die gecentreerd is rond de Noorse mythologie, genaamd Magnus Chase en de goden van Asgard. Op 3 mei 2016 kwam er een nieuwe vijfdelige serie uit, De Beproevingen van Apollo. Deze gaat over hoe Apollo gestraft wordt omdat hij volgens Zeus de Gigantenoorlog heeft veroorzaakt (zie Helden van Olympus ). Riordan schreef onder andere ook een reeks mysterieboeken voor volwassenen, onder de noemer Tres Navarre. Ook schreef hij de trilogie van de “familie Kane”. Dit gaat over Egyptische goden.

Carrière

Riordan studeerde…Lees verder op Wikipedia