Boek
Nederlands

Het schip der doden

Rick Riordan (auteur), Marce Noordenbos (vertaler)
+1
Het schip der doden
×
Het schip der doden Het schip der doden
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Magnus Chase en zijn vrienden staan voor een bijna onmogeljke taak: de god Loki weerhouden van een laatste slag tegen de andere Noorse goden. Als het ze niet lukt, ziet het er slecht uit voor de rest van de wereld. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Noordse mythologie
Titel
Het schip der doden
Auteur
Rick Riordan
Vertaler
Marce Noordenbos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The ship of the dead
Uitgever
Houten: Van Goor, © 2018
396 p.
ISBN
9789000345496 (paperback)

Besprekingen

Terwijl Percy Jackson bezig is Magnus Chase de kneepjes van scheepsnavigatie aan te leren, weet Magnus dat hem een zware taak te wachten staat. Hij moet, samen met zijn vrienden, de Noorse god Loki zien tegen te houden om een laatste slag te winnen van de andere Noorse goden. Tijdens hun bootreis komen Magnus en zijn vrienden heel wat problemen tegen, maar ze helpen elkaar er goed doorheen. In dit verhaal staat teamgeest voorop, terwijl in de Percy Jackson-boeken de held de allerbelangrijkste persoon was. Net als de verhalen over Percy zijn die over Magnus min of meer voorspelbaar. Er moet een missie uitgevoerd worden tegen de goden en als die missie niet slaagt, ziet het er onheilspellend uit voor de rest van de wereld. Het leuke van de Magnus-boeken is, dat er veel humor wordt gebruikt door Magnus zelf, die laat zien dat hij niet alles alleen kan oplossen. We verwachten als lezers een happy end aan deze trilogie* en we krijgen meer dan dat. Het boek is niet zelfstandig leesbaar. Als…Lees verder

Over Rick Riordan

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Rick Riordan (San Antonio, 5 juni 1964) is een Amerikaans schrijver, vooral bekend van de fantasy/avonturenseries Percy Jackson en de Olympiërs en Helden van Olympus, die door fans dikwijls worden aangeduid als de Kamp Halfbloed-serie. De tweede reeks werd afgesloten in het najaar van 2014. In 2015 begon Riordan aan een nieuwe reeks, die gecentreerd is rond de Noorse mythologie, genaamd Magnus Chase en de goden van Asgard. Op 3 mei 2016 kwam er een nieuwe vijfdelige serie uit, De Beproevingen van Apollo. Deze gaat over hoe Apollo gestraft wordt omdat hij volgens Zeus de Gigantenoorlog heeft veroorzaakt (zie Helden van Olympus ). Riordan schreef onder andere ook een reeks mysterieboeken voor volwassenen, onder de noemer Tres Navarre. Ook schreef hij de trilogie van de “familie Kane”. Dit gaat over Egyptische goden.

Carrière

Riordan studeerde af aan de Universiteit van Tex…Lees verder op Wikipedia