Boek
Nederlands

Mijn handen dansen ; Mijn mondje is een rondje

Riet Wille (auteur), Ingrid Godon (illustrator)
+1
Mijn handen dansen ; Mijn mondje is een rondje
×
Mijn handen dansen ; Mijn mondje is een rondje Mijn handen dansen ; Mijn mondje is een rondje

Mijn handen dansen ; Mijn mondje is een rondje

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Met mijn vuist kan ik trommelen, met mijn mond kan ik een rondje maken en met mijn handjes kan ik ook heel veel doen, zoals zwaaien of klappen. Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijke, zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Bevat
Titel
Mijn handen dansen ; Mijn mondje is een rondje
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Ingrid Godon
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2019
[34] p. : ill.
ISBN
9789462913981

Besprekingen

Korte rijmpjes rond wat je allemaal kunt met handen en vingers – spelen, klappen, vuist maken, trommelen – en met mond en tong – open sperren, duimen, likken: eigenlijk heel veel! De korte teksten worden begeleid door paginagrote illustraties waarop een meisje de bewegingen uitvoert. Een speelgoedhaas en soms ook enkele andere knuffels doen met haar mee. Zo is er naast luisteren ook genoeg te zien. En te doen: het boekje nodigt uit om samen te bewegen en betreffende lichaamsdelen te benoemen en te leren kennen. De stoere illustraties over steeds twee pagina’s zijn dikzwart omlijnd en uitgevoerd in zachte, maar niet zoete tinten. Stevige, vierkante uitgave met twee afgeronde hoekjes. Eerder verschenen bij dezelfde uitgever als twee aparte uitgaven: 'Mijn handen dansen' en 'Mijn mondje is een rondje' (beide 1999). Dit wordt niet vermeld. Het gebodene is tijdloos en oogt fris en modern: dreumesen en peuters zullen er nog even veel plezier aan beleven. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Mijn handen dansen / Mijn mondje is een rondje

Het is geweten dat Riet Wille en Ingrid Godon een sterke tandem vormen in het maken van eenvoudige en toch leerzame boekjes voor heel jonge kinderen. In dit boekje voor peuters zetten vrolijke versjes met aangepaste kleurrijke en grappige figuurtjes de toon. Zoals: Met mijn handen voor mijn ogen kan ik niets zien. Dan tel ik tot tien ... EN PIEP... alles gaat weer open of Ik ben een indiaan met echte veren aan. Ik hobbel naar je toe en mijn handje toetert: 'OE OE OE' . Ook de  uitdrukking op de gezichtjes van de kinder- en dierenfiguurtjes zijn zeer expressief afgebeeld. Ze zullen veel glimlachjes op de kijkende en luisterende gezichtjes toveren. Een geslaagd prentenboekje om met peuters creatief aan de slag te gaan.


Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel…Lees verder op Wikipedia