Boek
Nederlands

Tim en Pim

Ook verschenen als Dag Tim en aap Pim

Riet Wille (auteur), Loes Riphagen (illustrator)
+1
Tim en Pim
×
Tim en Pim Tim en Pim

Tim en Pim

Ook verschenen als Dag Tim en aap Pim

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Tim heeft een aap. Hij heet Pim. Ze gaan op weg naar Roos. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Tim en Pim
Ook verschenen als
Dag Tim en aap Pim
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Loes Riphagen
Taal
Nederlands
Editie
Herziene uitgave
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2019
27 p. : ill.
ISBN
9789048736317 (hardback)

Besprekingen

Tim heeft een aap. Hij heet Pim. Ze gaan samen op stap. Onderweg verliest Pim het een en ander, maar dat komt goed als ze bij Roos aankomen. Het taalgebruik is eenvoudig, met korte eenlettergrepige woorden, AVI-Start. De tekst is op rijm, die door het gebruik van enkel eenvoudige woorden hier en daar wat geforceerd is. Door enkel het gebruik van de komma, de punt en het vraagteken is de interpunctie beperkt. Elke zin begint op een nieuwe regel en bestaat uit maximaal zes woorden. De tekst is in een duidelijke, zwarte schreefloze letter gedrukt boven of in een rustig gedeelte van de illustraties. Deze zijn vrolijk gekleurd en de emoties van de personen zijn er goed op te zien. Eerder verschenen in de serie 'Hee, ik lees' onder de titel 'Dag Tim en aap Pim'*. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel…Lees verder op Wikipedia