Boek
Nederlands

In het vervloekte hart

Rima Orie (auteur)
+1
In het vervloekte hart
×
In het vervloekte hart In het vervloekte hart

In het vervloekte hart

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Het bloedkind Priya Chkadhari, geboren tijdens de bloedmaan, is haar leven niet zeker tot ze wordt aangenomen als student in Kuwatta bij het grootste militaire fort van het land. Vanaf 15 jaar.
Extra onderwerp
BookTok
Titel
In het vervloekte hart
Auteur
Rima Orie 1994-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon Young adult, 2022
446 p.
ISBN
9789048867271 (paperback)

Besprekingen

Een duister verhaal over Priya Chkadhari, geboren tijdens de bloedmaan en dus een bloedkind. Bloedkinderen hebben speciale krachten en worden gezien als monsters die vermoord moeten worden. Ze krijgt de kans om een plek te bemachtigen als student in Kuwatta, het grootste militaire fort van het land. Daar wordt haar gave juist gewaardeerd. Spannend en meeslepend geschreven. Rima Orie (1994) is een auteur die ervan houdt om haar lezers mee te nemen op fantastische avonturen naar magische werelden. Ze vermengt fantasie altijd met de realiteit. Onderwerpen als racisme, klassenverschillen, onderdrukking en kolonialisme hebben altijd een plek in haar verhalen. Rima's debuut, 'De Zwendelprins', werd o.a. genomineerd voor de Hebban Debuutprijs, het Beste Boek voor Jongeren en 'De Kleine Cervantes. 'In het vervloekte hart' is haar tweede boek. NB: Dit boek bevat inhoud die als schokkend ervaren kan worden, zoals o.a. : emotionele mishandeling, (kinder)moord, marteling, verminking en oorlogsgew…Lees verder

Over Rima Orie

Rima Orie (Utrecht, 31 maart 1994) is jurist en schrijfster van jeugdboeken.

Levensloop

Rima Orie studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht. In 2017 behaalde zij haar masterdiploma Privaatrecht. Orie is werkzaam als jurist.

Orie schreef jarenlang op online platforms voordat zij haar eerste boek publiceerde. In 2018 won zij, onder het pseudoniem Mira Noir, de Moon YA Contest met De Zwendelprins. Daarmee won zij een uitgeefcontract bij Uitgeverij Moon. Het boek werd gepubliceerd in 2019, onder haar eigen naam.

De Zwendelprins werd genomineerd voor de Hebban Debuutprijs, het Beste Boek voor Jongeren en De Kleine Cervantes, de jeugdliteratuurprijs van de stad Gent. In 2023 werd de prijs voor het Beste Boek voor Jongeren aan haar toegekend voor In het vervloekte hart.


Bibliografie