Een arm lesbisch meisje tracht een volwaardig bestaan te vinden in de door mannen gedomineerde Amerikaanse samenleving.
Onderwerp
Lesbische vrouwen
Titel
Rubyfruit Jungle
Auteur
Rita Mae Brown
Vertaler
Geertje Lammers
Nawoord
Marischka Verbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rubyfruit jungle
Uitgever
[Amsterdam]: Uitgeverij Orlando, copyright 2022
240 p.
ISBN
9789083104300 (hardback)

Besprekingen

De geschiedenis van een 'onecht' kind dat opgroeit in een armoedige en burgerlijke omgeving, eerst in Pennsylvania, later in Florida. Een pittig, openhartig meisje, al vroeg geïnteresseerd in seks, dat ontdekt dat vrijen met meisjes haar meer zegt dan vrijen met jongens. Als zij om een lesbische verhouding van college wordt gestuurd, probeert zij liftend naar New York City te komen om daar een leven naar haar eigen geaardheid op te bouwen. Een geestig, gevoelig en dikwijls ontroerend verhaal over een meisje dat haar 'anders zijn' aanvaardt, er voor uit komt, van het leven wil genieten, maar er ook moeite voor wil doen. Pocketeditie; zeer kleine druk, krappe marge.

Over Rita Mae Brown

Rita Mae Brown (Hanover, Pennsylvania, 28 november 1944) is een Amerikaanse schrijfster van romans en scenario’s. Ze is het meest bekend van haar lesbische bildungsroman Rubyfruit Jungle uit 1973, die als een klassieker in het genre wordt beschouwd.

Biografie

Rita Mae Brown werd in 1944 geboren in Hanover, Pennsylvania, als dochter van een ongehuwde tienermoeder die haar ter adoptie opgaf aan Ralph en Julia Brown. Rita Mae was leergierig en kon op haar derde al lezen. De bibliotheekpas die ze op haar vijfde kreeg was dan ook wel aan haar besteed.

Op haar elfde verhuisde het gezin naar Fort Lauderdale, Florida, waar Rita Mae de middelbare school bezocht. Ze maakte zich zeer verdienstelijk door zitting te nemen in de leerlingenraad en stukken voor het schooltoneel te schrijven. In haar tienerjaren begon Rita Mae te experimenteren met haar seksualiteit en ontdekte dat haar voorkeur meer naar meisjes dan naar jongens u…Lees verder op Wikipedia