Na de moord op John F. Kennedy in 1963 wordt vicepresident Lyndon Baines Johnson de nieuwe president van de Verenigde Staten. Hij krijgt te maken met veel politieke onrust.
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
93 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8719372006788

Besprekingen

Biografisch drama van Rob Reiner (The bucket list; And so it goes) met in de hoofdrol Woody Harrelson (Three billboards outside Ebbing, Missouri). Senator Lyndon B. Johnson verliest in 1960 de democratische voorverkiezingen van John F. Kennedy. Kennedy vraagt zijn rivaal om zijn ‘running mate’ te worden, waarna ze samen de presidentsverkiezingen winnen. Na de moord op Kennedy wordt Johnson president en tot verrassing van velen zet hij zich in om de ‘Civil Rights Act’ door het Congres te loodsen. De recensenten geven 2-3 sterren. Jos van der Burg (Filmkrant maart ’18): ‘(…) Omdat van het taaie wetgevingsproces van de Civil Rights Act moeilijk spannend drama valt te maken, zoeken de makers van LBJ dat in de meer dan stekelige verhouding van Johnson met de Kennedy-familie (…). Het zijn amusante scènes in de hagiografische rehabilitatie van Johnson van Vietnamschurk tot standvastige politicus die waarmaakt wat hij zegt.’ Coen van Zwol (NRC 13-3-’18) vindt dat de te nadrukkelijke make-up …Lees verder

Over Rob Reiner

CC BY 2.0 - Foto van/door Commonwealth Club from San Francisco, San Jose, United States

Robert (Rob) Reiner (New York, 6 maart 1947) is een Amerikaans acteur, regisseur en hij verzorgt film- en televisieproducties. Hij is de zoon van acteur Carl Reiner.

Levensloop

Hij kreeg internationale bekendheid met zijn rol als Michael Stivic (alias 'Meathead' - 'Gehakthoofd'), de linkse schoonzoon van Archie Bunker, in de komische televisieserie All in the Family. In de jaren tachtig en negentig ontwikkelde Reiner zich tot regisseur, met als bekendste films Stand by Me, The Princess Bride, Misery, When Harry Met Sally... en A Few Good Men. Voor A Few Good Men kreeg hij een Oscar-nominatie in de categorie Beste Film. Reiner is ook bekend als anti-rookactivist.

Persoonlijk

Reiner kreeg in 1969 een relatie met actrice en regisseuse Penny Marshall, met wie hij in 1971 trouwde. Hij adopteerde haar dochter Tracy Reiner. In 1981 s…Lees verder op Wikipedia