Boek
Nederlands
Privédetective Cormoran Strike ontdekt dat er onverklaar­bare sterfgevallen plaatsvinden in een religieuze sekte op het platteland van Norfolk. Strikes zakenpartner Robin Ellacott besluit de sekte te infiltreren, maar is niet voorbereid op de gevaren die haar daar te wachten staan.
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The running grave
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2023
1119 p.
Aantekening
Robert Galbraith is een pseudoniem van J.K. Rowling
ISBN
9789049202217 (paperback)

Besprekingen

Een uitzonderlijk dikke (1119 blz.) thriller in de serie over privédetective Cormoran Strike. In dit deel krijgen Cormoran Strike en zijn zakenpartner Robin Ellacott te maken met een mysterieuze zaak. Een vader benadert Strike uit bezorgdheid over zijn zoon Will, die zich heeft aangesloten bij een religieuze sekte in Norfolk. Hoewel de Universal Humanitarian Church op het eerste gezicht een vredelievende organisatie lijkt, ontdekt Strike dat er onverklaarbare sterfgevallen plaatsvinden. Robin besluit de sekte te infiltreren om Will te redden, maar is niet voorbereid op de gevaren die haar daar te wachten staan. Vaardig, meevoerend en toegankelijk geschreven. Robert Galbraith (1965) is het pseudoniem van J.K. Rowling, de Britse bestsellerauteur van de Harry Potter-serie. Onder dit pseudoniem schreef ze meerdere thrillers, die internationaal worden verkocht en ook zijn verfilmd.

Over Robert Galbraith

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar grootmoeder Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar later…Lees verder op Wikipedia