Dvd
Engels

The fearless vampire killers, or Pardon me, your teeth are in my neck

Roman Polanski (regisseur), Gérard Brach (scenarist), Krzysztof Komeda (componist)
Titel
The fearless vampire killers, or Pardon me, your teeth are in my neck
Regisseur
Roman Polanski
Scenarist
Gérard Brach
Componist
Krzysztof Komeda 1931-1969
Acteur
Jack MacGowran Sharon Tate Alfie Bass Ferdy Mayne
Uniforme titel
Dance of the vampires
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2005
1 dvd-video
Oorspr. opname
1967
Speelduur
ca. 107 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
EAN
7321931651462

Over Roman Polanski

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Roman Polański, geboren als Rajmund Roman Liebling (Parijs, 18 augustus 1933), is een Pools-Franse acteur en filmmaker van joodse afkomst. Sinds 1978 is hij voortvluchtig van het Amerikaanse rechtssysteem; In dat jaar ontvluchtte hij het land voordat de rechter kon oordelen in de rechtszaak over de ontucht met een minderjarige waarvan Polański zichzelf schuldig had verklaard. Hij is vooral bekend van films als Repulsion, Chinatown, Rosemary's Baby en The Pianist. Voor deze laatste film kreeg hij de Oscar als beste regisseur.

Hoewel Polański tijdens zijn carrière veel verschillende genres beoefende, wordt hij gezien als een meester in het maken van psychologische thrillers die zich afspelen in een beperkte ruimte en waarin een sociaal beschermd personage langzaamaan aftakelt. Deze thrillers kenmerken zich door een extreem pessimistische wereldvisie, veel zwarte humor en een voorliefde voor absurdisme.

B…Lees verder op Wikipedia