Strip
Nederlands

Het juweel van Thot

Ronald Grossey (scenarist), Jeff Broeckx (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Extra onderwerp
strips, HIV, Tijdschaal, verleden
Titel
Het juweel van Thot
Scenarist
Ronald Grossey
Illustrator
Jeff Broeckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 1999
[48] p. : ill.
ISBN
90-02-20366-7

Besprekingen

Als de broertjes Leroy en Dingbatt in hun vakantiekamp in Frankrijk aankomen, worden zij lid van de Salamanderclub. Tijdens een overlevingsspel beleven zij spannende avonturen. Via flashbacks spelen zij een rol in verhalen die zich bv. in Egypte en in de Oudheid afspelen. Eerste deel in een serie stripboeken met als thema 'Verdwaald in het verleden' waarin de bovengenoemde vriendenclub in chronologische volgorde avonturen beleeft die steeds verwijzen naar een bepaalde episode in het verleden. De tekeningen zijn eenvoudig, de teksten opgenomen in ballonnetjes. Door de terugblikken is het verhaal best pittig en niet altijd even makkelijk te volgen voor de doelgroep, bovenbouw basisschool. Omdat de verhaallijn wordt vervolgd in het tweede deel mist dit eenvoudig uitgevoerde boek een ontknoping. Op de wat kleurloze voorkant staat een van de vrienden middenin in beelden uit verschillende episodes van de geschiedenis. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Ronald Grossey

Ronald Grossey (Antwerpen, 1956) is een Vlaams auteur en uitgever.

Biografie

Ronald Grossey studeerde van 1974 tot 1979 Rechten aan de UFSIA-UIA universiteit van Antwerpen. In 1979 stichtte hij een eigen uitgeverij, Exa, die tot 1986 als eenmansbedrijf bestond. In 1987 fuseerde Exa met uitgeverij Dedalus van Rudy Vanschoonbeek. Tot 1994 was hij uitgeefredacteur bij Dedalus, Antwerpen. Van 1995 tot 2000 was hij uitgeefredacteur Strips bij Standaard Uitgeverij, Antwerpen; van 2000 tot 2008 bij The House Of Books, Antwerpen; van 2009 tot 2014 uitgever bij Linkeroever Uitgevers en vanaf mei 2014 uitgever bij Uitgeverij Vrijdag.

Bibliografie

Naast diverse artikelen in o.a. Humo, Knack, Robbedoes en het weekblad Kuifje, en verschillende stripscenario's, publiceerde Ronald Grossey de volgende boeken: