Boek
Nederlands

Kaken en klauwen

Ronald Verheyen (auteur)

Kaken en klauwen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Sam werkt als gids in het Museum voor Natuurwetenschappen. Als de opening van een merkwaardige tentoonstelling uit de hand loopt, komt Sam in levensgevaar als dinosaurussen zijn pad kruisen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Dinosaurussen
Titel
Kaken en klauwen
Auteur
Ronald Verheyen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Westerlo: Kramat, 2011
95 p.
ISBN
9789079552436 (hardback)

Besprekingen

Biologiestudent Sam loopt stage in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel. Hij leidt bezoekers rond. De directeur doet nogal geheimzinnig over een nieuwe expositie die binnenkort wordt geopend. Sam heeft er een vreemd gevoel over. Zelfs het personeel weet niet wat er tentoongesteld zal worden. De opening loopt helemaal uit de hand. Er zijn verdwijningen en er vallen slachtoffers. Er moet zelfs jacht gemaakt worden op dinosaurussen! Sam probeert de beveiliging te helpen, maar dat zou hem wel eens zijn leven kunnen kosten. Ook buiten het museum doen zich wereldwijd merkwaardige gebeurtenissen voor die hiermee samenhangen. De tekst is voor een jeugdboek zeer klein gedrukt, waarbij het fladderzetsel in de linkermarge van de bladspiegel opvalt, terwijl de tekst rechts is uitgelijnd. De verhaallijn is complex door het voortdurend wisselen van tijd en plaats. Opvallend zijn de talloze moeilijke termen en uitdrukkingen, waarmee de auteur zijn hobby in dierkunde nogal opzichtig in het …Lees verder

Kaken en Klauwen

Een meisje drijft met haar luchtmatras op zee. Plots wordt ze aangevallen en verslonden door een monster met reusachtige kaken.
Op hetzelfde moment staat men in Brussel aan de vooravond van de opening van een dinotentoonstelling. Een prof die meewerkt aan de voorbereidingen, beweert dat de dag na de opening de tentoonstelling de voorpagina's van alle kranten zal halen. Sam, een student biologie, werkt in het museum als gids. De dag voor de opening verdwijnt er tijdens een rondleiding een schooljongen. Tijdens de openingstoespraak loopt alles in het honderd en begint er voor Sam een ware nachtmerrie.
Is er een verband met de mysterieuze verdwijning op zee?
Het is een goed opgebouwd, spannend verhaal. Geschreven met een grote kennis van de voorhistorische dieren. 9+ staat er op de cover, maar het boek is eerder geschikt voor iets oudere kinderen. Er worden heel wat moeilijke woorden gebruikt. Sommige worden achteraan in een verklarende woordenlijst toegelicht, andere d…Lees verder