Boek
Nederlands
Vier mannen worden na de dood van een jeugdvriend geconfronteerd met de gevolgen van een daad waar zij in hun jeugd mee wegkwamen.
Titel
Zes
Auteur
Rudy Morren 1963-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Horizon, 2023
270 p.
ISBN
9789464104035 (paperback)

Besprekingen

Sinaasappelkistjes en schoendozen vol puzzelstukjes

 

***1/2

Een acteur die plots een begenadigd auteur in zichzelf vermoedt: het loopt zelden goed af. Rudy Morren, ooit acteur in televisiesoaps als 'Thuis' en 'Spoed', is sinds zijn thrillerdebuut 'Wild vlees' uit 2019 de Vlaamse uitzondering die de regel bevestigt. In 'Zes', zijn vierde misdaadroman, jongleert Morren in zijn typische rechttoe rechtaan-stijl met verleden en heden. Na een rauwe, filmische proloog die zich afspeelt in 1985 - een reusachtige kerel rijdt een labrador aan - flitst het verhaal vooruit naar nu. Vijf rijke hufters (een tv-presentator die betere tijden heeft gekend, een politicus, een CEO, een zakenadvocaat en een architect) lijken stilaan wroeging te krijgen over 'iets vreselijks' wat ze een zesde man en een tienermeisje ooit hebben aangedaan. Want hoe vallen die zelfmoorden anders te verklaren? Dat de vork helemaal anders aan de steel zit, heeft een beetje misdaadlezer al na een honderdtal pagina's in de smiezen. Om even later weer te be…Lees verder

Een thriller over vier volwassen vrienden die geconfronteerd worden met de gevolgen van een daad waar zij in hun jeugd mee wegkwamen. Tv-presentator Ed De Keyser gaat in zijn debatprogramma de confrontatie aan met vier jeugdvrienden, allen sleutelfiguren in een omstreden bouwproject. De volgende dag wordt Ed dood gevonden, zijn dood wordt als zelfmoord geklasseerd. De vrienden vrezen voor hun leven, omdat hun grootste geheim, een ongestraft gebleven misdrijf uit 1985, nu dreigt uit te komen. Ze vragen zich af of Ed de eerste is die daarvoor moet boeten — en of er iemand uit is op wraak. In realistische, vaardige stijl geschreven met sterke karaktertekeningen. Voor een brede tot literaire groep thrillerliefhebbers. Rudy Morren (1963) is acteur, scenarist van films en televisiereeksen en een gevestigde thrillerschrijver. Hij won eerder de Knack Hercule Poirotprijs.

Over Rudy Morren

CC BY 3.0 - Foto van/door Bert Raets

Rudy Morren (Aarschot, 30 juli 1963) is een Vlaams schrijver, scenarist en voormalig acteur.

Biografie

Rudy Morren volgde een acteursopleiding aan de Studio Herman Teirlinck en is bij het grote publiek bekend om zijn rol als ambulancier Cisse De Groot in de televisieserie Spoed, die hij van 2000 tot 2003 vertolkte. Hij draaide ook telkens een jaar lang mee in de telenovelles Louislouise (2008-2009) en Ella (2010-2011) en had een vaste rol in het tweede seizoen van Danni Lowinski (2013).

In het theater stond Morren op de planken met de gezelschappen Arca, de KNS i.o.n., het Raamtheater en HETPALEIS in onder andere Mierenzeik, De thuiskomst, Spaans stuk, Terug naar Brezjnev en De God van de Slachting.

Vanaf midden jaren 2000 ging Morren zijn acteercarrière combineren met scenarioschrijven. In 2019 bracht hij als auteur een boek ui…Lees verder op Wikipedia