Boek
Nederlands

Een verleidelijk aanbod

Samantha Young (auteur), Maren Mostert (vertaler)
De Amerikaanse Jocelyn Butler verhuist naar Edinburgh. Overdag schrijft ze romans, ’s avonds werkt ze in een pub. Dan ontmoet ze de rijke Braden Carmichael, die altijd krijgt wat hij wil. Hij heeft zijn zinnen op Joss gezet en doet haar een aanbod dat ze niet kan weerstaan.
Extra onderwerp
ROM, Romantisch verhaal, liefde, Chicklit
Titel
Een verleidelijk aanbod
Auteur
Samantha Young
Vertaler
Maren Mostert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
On Dublin street
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
333 p.
ISBN
9789021808826 (paperback)

Besprekingen

Nadat Jocelyne ‘Joss’ Butler als tiener haar ouders en jongere zusje heeft verloren in een auto-ongeluk, woont ze tot haar achttiende verjaardag bij verschillende pleeggezinnen. Tijdens deze jaren verliest zij bovendien ook nog haar beste vriendin. Joss doet er alles aan om niet toe te geven aan de pijn en het verdriet van het verlies, met een erg losbandige levensstijl als gevolg. Na de middelbare school besluit zij alles achter zich te laten en te gaan studeren in Schotland, waar ze later ook een carrière als schrijfster wil opbouwen.
Wanneer Joss aan de overledenen denkt, krijgt ze steeds zware paniekaanvallen. Daarom leerde ze al snel om de herinneringen in een hoekje van haar geheugen weg te stoppen. Joss heeft zich voorgenomen om zich nooit meer aan iemand te hechten, zodat ze niet bang moet zijn om deze persoon te verliezen. Dat is ook de reden waarom ze de sympathieke Ellie Charmichael, haar huisgenote, en dier aantrekkelijke broer Braden op een veilige afstand probeert t…Lees verder
Op veertienjarige leeftijd verliest Jocelyn haar vader, moeder en zusje bij een auto-ongeluk. Na verder opgegroeid te zijn in pleeggezinnen vertrekt ze naar Schotland, het geboorteland van haar moeder. Wanneer Jocelyn op zoek is naar nieuwe woonruimte, ontmoet ze Braden, de broer van haar nieuwe huisgenoot. Er is meteen een enorme aantrekkingskracht en seksuele spanning tussen beide. Maar Jocelyn heeft de dood van haar ouders nooit verwerkt en heeft grote moeite om Braden dichtbij te laten komen. Braden is gewend om te krijgen wat hij wil en is niet van plan om op te geven. Het verhaal begint als een chicklit roman, maar wordt gaandeweg steeds meer een erotisch verhaal. De veelvuldige seksscènes worden zeer beeldend beschreven. Dit debuut van de schrijfster is voor een eerste boek goed geschreven. In het verhaal worden af en toe wat onverwachte sprongetjes gemaakt, maar verder blijf je lezen omdat je wilt weten of Jocelyn zich over haar problemen heen kan zetten. Kleine druk.