Boek
Nederlands

Het Ministerie van Oplossingen en het spook van de Haviksburcht

Sanne Rooseboom (auteur), Mark Janssen (illustrator)
+1
Het Ministerie van Oplossingen en het spook van de Haviksburcht
×
Het Ministerie van Oplossingen en het spook van de Haviksburcht Het Ministerie van Oplossingen en het spook van de Haviksburcht

Het Ministerie van Oplossingen en het spook van de Haviksburcht

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Alle Ministeries van Oplossingen ter wereld komen in Zwitserland samen voor een conferentie. In de nabijgelegen heuvels ligt de Haviksburcht. Het schijnt er te spoken... maar is dat wel zo? Samen de 14-jarige Elin gaan Nina, Alfa, Ruben en Kai op onderzoek uit. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Zoektochten
Titel
Het Ministerie van Oplossingen en het spook van de Haviksburcht
Auteur
Sanne Rooseboom
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Houten]: Van Goor, © 2023
231 p. : ill.
ISBN
9789000385065 (hardback)

Besprekingen

Een spannend, grappig en spookachtig verhaal in de serie ‘Het Ministerie van Oplossingen*’. Al vijfendertig jaar staat de Haviksburcht leeg. Volgens de buurtbewoners in de Zwitserse heuvels spookt het er. Maar is dat wel zo? Even verderop wordt de Internationale Conferentie voor alle Ministeries van Oplossingen ter wereld gehouden. Daar ontmoeten Nina, Alfa, Ruben, Kai en mevrouw Vis de veertienjarige Elin. Zij neemt de kinderen mee naar de Haviksburcht. Als ze bewijzen dat het er niet spookt, kunnen er weer mensen wonen. Ze gaan op zoek naar een logische verklaring voor alle enge verschijnselen, maar waarom krijgt Nina steeds kippenvel als ze de verlaten burcht binnen gaat? En wat is er aan de hand op de conferentie, waar de volwassenen steeds bozer op elkaar worden? ‘Het spook van de Haviksburcht’ is soepel en met humor geschreven. Met zwart-witillustraties van Mark Janssen. Voor speurneuzen vanaf ca. 10 jaar.Sanne Rooseboom (Utrecht, 1979) is een Nederlandse kinderboekenschrijver e…Lees verder

Over Sanne Rooseboom

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Sanne Rooseboom

Sanne Rooseboom (Utrecht, 1979) is een Nederlands kinderboekenschrijver.

Rooseboom werkte tien jaar als journalist voor onder meer dagblad De Pers, Vrij Nederland, HP/De Tijd en radiozender SublimeFM. Ze was in die periode onder meer correspondent in Londen. Ze was op Twitter actief als een van de Kortschrijvers, die dagelijks een verhaal schrijven van 140 tekens. Rooseboom woont in Rotterdam met haar echtgenoot en kinderen.

Haar boek Mot en de metaalvissers stond in 2023 op de shortlist van de Boon Literatuurprijs van Vlaanderen. Het boek werd ook genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2023.

In 2023 schrijft Rooseboom het kinderboekenweekgeschenk.

Bibliografie

  • Het Ministerie van Oplossingen (uitgeverij Van Goor, 2016)
  • Jippie! Een humeurig sprookje (uitgeverij Van Holkema en Warendorf, 2016)
  • Jippie! En de ridders van Hak (uitgeverij Van…Lees verder op Wikipedia

Suggesties