Boek
Nederlands

Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen

Sarah Devos (auteur), Heleen Brulot (illustrator)
+1
Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen
×
Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen

Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Wat leerden Romeinse kinderen op school? Professor Breinstein vertelt je, met veel grapjes, alles wat je maar weten wilt over de Romeinen. Met veel, ook grappige, zwart-wittekeningen. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Romeinse Rijk
Titel
Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen
Auteur
Sarah Devos
Illustrator
Heleen Brulot
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2016
143 p. : ill.
ISBN
9789401429573 (hardback)

Besprekingen

Regelmatig verschijnen er boeken over de oude Romeinen, maar dat zijn meestal fraai gekleurde platenboeken. Sarah Devos en Heleen Brulot doen het op een andere manier: de tekst staat bij hen centraal, ondersteund door veel vignetten en tekeningen in zwart-wit. Die tekst is informatief en tegelijk met humor geschreven. Daardoor nodigt dit boek kinderen uit tot lezen en niet alleen tot het bekijken van de plaatjes. De jeugdige lezer wordt niet overspoeld met saaie feiten, maar deelt de bewondering van de auteur voor en haar verwondering over de Romeinse beschaving, geschiedenis en levenswijze. Vele anekdoten verlevendigen de vlot leesbare tekst. Een hele reeks onderwerpen komt in kort bestek aan de orde. De auteur heeft zich goed verdiept in de materie. De illustraties passen uitstekend bij de tekst: ook zij zijn levendig en humoristisch van aard. Overzichtelijke lay-out met korte teksten in een grote letter en veel tussenkopjes. Met een uitgebreide inhoudsopgave, een register ontbreekt…Lees verder

Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen

Niet iedereen kan het vak geschiedenis evenzeer smaken. Maar met dit knappe werk weet de auteur vast alle kinderen te boeien! Op een originele manier worden feiten afgewisseld met leuke weetjes en verwijzingen naar het nu. Humor is nooit ver weg!

Professor Breinstein en zijn intelligente konijn nemen je mee in een boek dat leest als een trein. De humoristische illustraties en bijschriften houden het geheel luchtig, maar zijn tegelijk geschiedkundig correct. Dat je na het lezen van dit boek dé kenner van het Romeinse Rijk bent, betwijfel ik. Maar kinderen biedt het alleszins een goede basiskennis en voldoende prikkels om verder opzoekwerk te verrichten.