Dvd
Italiaans

My brilliant friend. [Seizoen 1]

Saverio Costanzo (regisseur), Elena Ferrante (naar het werk van), Ludovica Nasti (acteur)
De ontwikkeling van een levenslange vriendschap tussen twee heel verschillende Italiaanse vrouwen, vanaf hun kindertijd in de jaren vijftig in een achterbuurt in Napels.
Titel
My brilliant friend. [Seizoen 1] / directed by Saverio Costanzo ; written by Saverio Costanzo [e.a.]
Regisseur
Saverio Costanzo
Naar het werk van
Elena Ferrante
Acteur
Ludovica Nasti Elisa Del Genio Gaia Girace Margherita Mazzucco
Componist
Max Richter 1966-
Uniforme titel
L'amica geniale [Seizoen 1]
Taal
Italiaans
Parallelle titel
De geniale vriendin
Uitgever
Lumière, © 2019
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2018
Speelduur
8 x 50 min.
Aantekening
Italiaans gesproken Ondertiteling: Nederlands ondertiteld Verfilming van het verhaal De geniale vriendin van Elena Ferrante
EAN
5407003481600

Besprekingen

Italiaans-Amerikaans drama uit 2018 van Saverio Costanzo (De eenzaamheid van de priemgetallen). Seizoen 1 (acht afleveringen) van de verfilming van het eerste deel van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante, waarin de vriendschap tussen de twee vriendinnen Elena (Lenu) en Raffealla (Lila), die in de jaren vijftig opgroeien in een achterbuurt in Napels, centraal staat. Het verhaal wordt verteld door de inmiddels 60-jarige Elena. Seizoen 1 eindigt aan het eind van de middelbareschooltijd, vlak voor Lila’s bruiloft. In de hoofdrollen Ludovica Nasti (Lila als kind), Gaia Girace (Lila als teenager), Elisa Del Genio (Elena als kind) en Margherita Mazzuco (de oude Elena). ‘Alle vier de actrices in de sleutelrollen zijn verbluffend’ (De Morgen 20-12-’18). Mark Moorman (Volkskrant 30-1-'19): ‘De scène illustreert hoe een verfilming echt iets kan toevoegen aan een boek, en vooral aan een geliefd boek' (...) vier jonge actrices die je nooit meer vergeet’.

Over Saverio Costanzo

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Bruno Chatelin from paris

Saverio Costanzo (Rome, 28 september 1975) is een Italiaans regisseur en scenarioschrijver.

Biografie

Saverio Costanzo is de zoon van Maurizio Costanzo en Flaminia Morandi, een journaliste. Costanzo begon zijn carrière met de documentaire Sala Rossa. Deze laat het dagelijks werk zien op een eerstehulpafdeling in een ziekenhuis in Rome. De film Private is zijn debuut als regisseur. Deze film vertelt het verhaal van een Palestijns gezin en een groep Israëlische soldaten die gedwongen zijn om samen in een huis te wonen. De film kreeg diverse prijzen, zoals een Gouden Luipaard voor beste regiedebuut op het filmfestival van Locarno in 2004 en een David di Donatelloprijs in 2005 voor beste regiedebuut.

In 2010 kwam zijn vierde film uit: een bewerking van de roman La solitudine dei numeri primi (De eenzaamheid van de priemgetallen). Samen met Paolo Giordano schreef hij ook het scenario voor de film.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties