Boek
Nederlands

Heb jij haar gezien?

Sophie Hannah (auteur), Hanneke van Soest (vertaler)
Als een Britse vrouw op een resort in de VS een meisje ziet dat volgens de berichten jaren eerder vermoord werd, probeert ze zelf te ontdekken hoe dat mogelijk is, totdat ze ontvoerd wordt en de politie en FBI erbij komen.
Titel
Heb jij haar gezien?
Auteur
Sophie Hannah
Vertaler
Hanneke van Soest
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Did you see Melody?
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, © 2018
348 p.
ISBN
9789044352511 (paperback)

Besprekingen

Cara Burrows vertrekt, zonder haar man en kinderen in te lichten, voor een paar weken naar een wellnessresort om haar problemen het hoofd te bieden. Wanneer Cara vermoeid haar hotelkamer betreedt, treft zij daar een man en een meisje aan. In het meisje herkent Cara de vermoorde Melody Chapa, wier ouders een levenslange gevangenis uitzitten voor de moord op hun dochter. De Engelse bestsellerauteur Sophie Hannah (1971) hanteert een soepele schrijfstijl en haar personages worden bedrieglijk eenvoudig ten tonele gebracht. De oplettende lezer ontdekt echter al snel dat dat nu juist een van de talenten van deze auteur is. De dialogen en omgevingstekeningen zijn eveneens van hoog niveau. De spanning doet weliswaar pas na enkele hoofdstukken zijn intrede, maar dan komt de lezer ook in een intrigerend psychologisch verhaal terecht.

Is Melody toch niet vermoord?

Sophie Hannah verkoopt goed in Nederland. Maar haar nieuwste thriller valt tegen.

Op het hoogtepunt van haar huwelijkscrisis laat de Britse Cara haar man en kinderen ziten en stapt op het vliegtuig naar een wellnessresort in de VS, met luxe zwembaden, fantastisch uitzicht op schitterende bergen en verrukkelijk eten. Cara is over haar toeren en wil er het spaargeld van het gezin doorheen jagen om 'de boel eens goed op een rijtje te zetten'.

Britse bestsellerauteur Sophie Hannah won al meerdere prijzen, waaronder de Crime Thriller of the Year Award. Maar een paar thrillers van haar vielen mij tegen. In een daarvan kroop de schrijfster in de huid van Agatha Christie om haar speurder Hercule Poirot weer tot leven te wekken. Poirot werd iets te karikaturaal neergezet, een beetje flauw.

'Heb je haar gezien' begint wel vol vaart. Cara meldt zich midden in de nacht bij de receptie van het resort. Daar krijgt ze de sleutel van een kamer die al bezet blijkt te zijn door een vader en dochter. Cara verontschuldigt …Lees verder

Over Sophie Hannah

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Edwardx

Sophie Hannah (Manchester, 1971) is een Britse auteur van thrillers, kinderboeken, romans en poëzie.

Levensloop

Hannah is de dochter van een hoogleraar politicologie en een jeugdboekenschrijfster. Haar eerste gepubliceerde werk was het kinderboek Carrot the Goldfish (1992). Tussen 1993 en 2007 publiceerde ze tien poëziebundels, waarvan het merendeel verscheen bij uitgever Carcanet Press. Ook vertaalde ze twee boeken van Tove Jansson uit de Mumintrollet-serie in het Engels. Van 1997 tot 2001 was ze verbonden aan twee universiteiten, respectievelijk Cambridge (Trinity College) en Oxford (Wolfson College).

In 2006 publiceerde ze voor het eerst een boek voor volwassenen, Little Face, een psychologische misdaadroman. Er werden 100.000 exemplaren van verkocht, In de jaren daarna verschenen nog meer dan tien misdaadromans, waaronder The Monogram Murders (2014), een detectiveroman met Hercule Poirot, de Belg…Lees verder op Wikipedia