Boek
Nederlands

3 x shopaholic! : omnibus

Sophie Kinsella (auteur)
Trilogie over een aan winkelen verslaafde jonge journaliste.
Bevat
Titel
3 x shopaholic! : omnibus
Auteur
Sophie Kinsella
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2006
922 p.
ISBN
90-443-1058-5

Besprekingen

Bundeling van drie eerder verschenen romans over de Britse Rebecca Bloomwood, gek op winkelen - ze kan geen winkel voorbij lopen zonder dat éne leuke truitje te kopen - en journaliste bij het tijdschrift Succesvol Sparen. In 'Shopaholic!' (2001) is Rebecca als financieel journaliste succesvol, maar haar eigen financiën raken door haar winkelverslaving volkomen overhoop. De schulden en dreigbrieven van de bank stapelen zich op. In 'Shopaholic! in alle staten' (2002) gaat Rebecca met haar vriend Luke naar New York. Hier blijft ze met haar creditcard aan het kopen omdat 'Amerikaans geld geen echt geld is'. Voor ze het weet, heeft ze enorme schulden. Uiteindelijk ontdekt ze een gat in de markt als winkeladviseuse. In 'Shopaholic! zegt ja' (2003) woont Rebecca samen met Luke, die haar ten huwelijk vraagt. En een bruiloft betekent shoppen. Luchtige, vlotte en met humor geschreven romans, chick lit van de bovenste plank. De auteur was net als haar hoofdpersoon Rebecca werkzaam als financieel…Lees verder

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia