Boek
Engels

Finding Audrey

Sophie Kinsella (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De sympathieke Audrey (14) krijgt na een traumatische pestervaring op school van haar psychologe de opdracht om een documentaire over haar familie te maken. Via haar broer leert ze een leuke jongen kennen. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
anders zijn, bang zijn
Titel
Finding Audrey
Auteur
Sophie Kinsella
Taal
Engels
Uitgever
London: Doubleday, 2015
279 p.
ISBN
9780857534590 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Audrey (14) zit thuis na een traumatische ervaring op school, met de bedoeling om volgend schooljaar op een andere school een nieuwe start te maken. Maar ze kan niet zomaar de draad weer oppakken. Ze heeft door alles moeite met nieuwe mensen en nieuwe situaties en gaat regelmatig naar een psychologe. Zij geeft Audrey onder andere de opdracht om een documentaire over haar familie te maken. Het drukke, soms bijna hysterische, maar toch altijd weer grappige gezinsleven om haar heen biedt genoeg stof. Een vriend van haar broer probeert langzaam contact met haar te leggen. Kinsella slaagt er met haar eerste Young Adult roman bijzonder goed in om het stigma op geestelijke problemen aan te pakken door zo'n probleem een intens menselijk gezicht te geven via deze sympathieke, intelligente en humoristische hoofdpersoon. De mix van humor en emotie die Kinsella's werk altijd kenmerkt en vaak zo goed maakt, is ook bij dit gevoelige onderwerp meesterlijk in evenwicht. Geweldige chicklit voor tiener…Lees verder

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia