Dvd
Engels

Clockers

Spike Lee (regisseur), Richard Price (scenarist), Harvey Keitel (acteur)

Clockers

Spike Lee (regisseur), Richard Price (scenarist), Harvey Keitel (acteur)
Titel
Clockers / dir. by Spike Lee ; screenplay by Richard Price ... [et al.] ; based on his book
Regisseur
Spike Lee
Scenarist
Richard Price 1949-
Acteur
Harvey Keitel Delroy Lindo Mekhi Phifer John Turturro
Taal
Engels
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Universal, 2008
1 dvd-video
Oorspr. opname
1995
Speelduur
ca. 123 min.
Aantekening
Breedbeeldeditie Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Duits Ondertiteling : Duits, Nederlands, Zweeds, Noors, Deens, Fins, Engels voor slechthorenden
EAN
3259190355293 5050582339918

Over Spike Lee

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Shelton Jackson (Spike) Lee (Atlanta, 20 maart 1957) is een Amerikaans filmmaker en -regisseur.

Lee maakt veelal sociaal bewogen films. Racisme is een belangrijk thema in zijn werk. De films Malcolm X en Do the Right Thing zijn daar goede voorbeelden van. Andere motieven die regelmatig in het werk van deze filmmaker/regisseur zitten verweven zijn criminaliteit, het stadsleven, en de invloed die de media op mensen hebben.

In een aantal van zijn films speelt hij ook zelf een rol, al is het meestal maar een heel kleine rol.

Filmografie (regie)

Films

  • She's Gotta Have It (1986) (met bijrol)
  • School Daze (1988) (met bijrol)
  • Do the Right Thing (1989) (met bijrol)
  • Mo' Better Blues (1990) (met bijrol)
  • Jungle Fever (1991) (met bijrol)
  • Malcolm X…Lees verder op Wikipedia