Boek
Nederlands

De duivel van de Slotenbuurt

Stefan Boonen (auteur), Jan De Kinder (illustrator)
+1
De duivel van de Slotenbuurt
×
De duivel van de Slotenbuurt De duivel van de Slotenbuurt
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Wolf, een vreemde jongen, komt wonen in Slotenbuurt; volgens de andere kinderen is hij een held. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De duivel van de Slotenbuurt / Stefan Boonen ; ill. Jan de Kinder
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Jan De Kinder
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2005
102 p. : ill.
ISBN
90-448-0429-4

Besprekingen

Wolf, een vreemde jongen, komt wonen in de Slotenbuurt. Hij heeft geen achternaam, geen familie, geen huis en gaat niet naar school. Volgens de kinderen uit de buurt is hij een held, die hen helpt met het redden van hun speelplek. Mager verhaaltje, in 13 hoofdstukken, waarin veel dingen tegelijk gebeuren. Het geheel komt niet geloofwaardig over en is niet spannend genoeg. De tekst bevat veel spreektaal en veel gedachtes, zodat deze moeilijk te volgen is. De zwartwitilustraties passen wel goed in de tekst. Vanaf ca. 9 jaar.

De duivel van de Slotenbuurt

Op een dag strijkt Wolf neer in de Slotenbuurt. Hij is een beetje een zonderling, mysterieus figuur. Hij doet vaag over zijn afkomst, heeft geen familienaam. Wolf is een held, vertelt hij zelf. De kinderen uit de Slotenbuurt staan aanvankelijk een beetje sceptisch tegenover Wolf, die in een hangmat onder de blote hemel slaapt. Maar Wolf wil hen helpen. De kinderen hebben een kamp in een oude bunker, op hun speelterrein dat ze de ‘jungle’ noemen. Naast dit speelterrein heeft meneer Windvaan een kliniek gebouwd. Windvaan is een zogenaamde genezer, volgens velen een bedrieger. Windvaan droomt ervan zijn kliniek uit te breiden. Voor deze plannen zal het speelterrein moeten wijken. Wolf bedenkt een plan om Windvaan op andere gedachten te brengen. Als een echte held redt hij de ‘jungle’… Dit is een vlot geschreven avonturenverhaal, volgens de achterflap het eerste in een reeks verhalen over Wolf. De wat mysterieuze Wolf intrigeert. Plots is hij daar, verricht een heldendaad en verdwijnt …Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma.

Stefan Boon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties