Boek
Nederlands

Elvis de draak en de jacht op Liru

Stefan Boonen (auteur), Bart Schoofs (illustrator)

Elvis de draak en de jacht op Liru

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Samen met zijn vader gaat Elvis naar een dorp in Spanje. Van een oude vrouw krijgt hij een kistje waar een spookje in zit. Algauw blijkt dat enkele mensen het op het spookje gemunt hebben. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Sprookjesfiguren
Titel
Elvis de draak en de jacht op Liru
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Bart Schoofs
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
167 p. : ill.
ISBN
9789044813548 (hardback)

Besprekingen

Als zijn ouders een vakantiepark in Spanje willen opzetten, gaat Elvis alvast met zijn vader vooruit. Zijn vader moet namelijk leiding gaan geven aan het opknappen van een vervallen en gammel kasteel dat onderdeel van het park moet worden. In het Spaanse dorp maakt Elvis kennis met Jill en krijgt hij van een oude vrouw een kistje in handen gedrukt waar later een spookje in blijkt te zitten, Liru genaamd. Elvis en Jill worden vervolgens geconfronteerd met enkele mensen die Liru voor veel geld willen verkopen. Samen met een spokenjaagster proberen ze te voorkomen dat Liru in verkeerde handen terechtkomt. Grappig en makkelijk lezend verhaal waarbij de gebeurtenissen elkaar in vlot tempo opvolgen. Korte getitelde hoofdstukken, goed leesbare letter. Het boek is voorzien van enkele vrij grijze, paginagrote illustraties die goed bij het verhaal passen. Enkele Spaanse woorden worden voorafgaand aan het verhaal vertaald. Vanaf ca. 9 jaar.

Elvis de Draak en de jacht op Liru

Bij het lezen van de titel denk je onmiddellijk aan een fantasieverhaal over een draak. Niks is minder waar. Elvis de Draak is de naam van een jongen. Elvis is met z'n papa op weg naar Spanje. Z'n vader gaat er een volledig nieuw vakantiepark uitbaten. Maar dit park moet eerst nog gebouwd worden. Tot dan verblijven ze in een oud kasteel. Op de folder ziet het er allemaal geweldig uit, maar er moet nog heel veel werk verzet worden. Mama is thuis gebleven tot alles klaar is. Bij zijn aankomst wordt Elvis aangesproken door een oud vrouwtje dat hem een kistje in handen stopt. Ze geeft Elvis de boodschap voorzichtig te zijn, anders verdwijnt Liru. Elvis begrijpt er niets van. Maar wanneer hij alleen is in het kasteel, komt er een spookje uit het kistje gekropen: Liru. Hij moet dit spookje naar de Zevenkloof trachten te brengen, de enige veilige plaats voor Liru. Maar wanneer de bulldozer gesaboteerd blijkt te zijn, keert  z'n vader terug naar Nederland. Hij laat Elvis achter bij meneer Wan…Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma.

Stefan Boon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties