De levens van een aantal Italianen worden gevolgd die die zich staande proberen te houden in het snel veranderende politieke landschap.
Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Taal
Italiaans
Uitgever
Lumiere, © 2019
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2019
Speelduur
8 x 50 min.
Aantekening
Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld Vervolg op : 1993
EAN
5407003481877

Besprekingen

Derde en laatste seizoen van een Italiaanse politieke thriller met onder meer Stefano Accorsi (Gomorrah connection; A casa tutti bene). Het verhaal sluit aan op de gebeurtenissen in '1992' en ‘1993’* en volgt de levens van een aantal Italianen die zich staande proberen te houden in het snel veranderende politieke landschap. In 1994 is de eerste regering van Silvio Berlusconi (Paolo Pierobon) uiteengevallen omdat Lega Norte zijn steun terugtrok. Leonardo Notte (Accorsi) die hard werkte om Berlusconi aan de macht te krijgen, moet zich herbezinnen op zijn positie en tactiek. De populistische politicus Pietro Bosco (Guido Caprino) geniet van het politieke steekspel en voormalig showbizzgirl Veronica Castello (Miriam Leone) die zich via het bed van een corrupte zakenman heeft opgewerkt tot politicus en congresvrouw besluit dat ze op eigen kracht een machtige vrouw wil worden. Acht afleveringen.

Over Stefano Accorsi

CC BY 3.0 - Foto van/door Lega Nerd

Stefano Lelio Beniamino Accorsi (Bologna, 2 maart 1971) is een Italiaans acteur.

Biografie

Accorsi kreeg zijn eerste kleine filmrol in Fratelli e sorelle (Broers en zussen) van Pupi Avati, nadat hij reageerde op een advertentie in de krant.

Dankzij een reclamespot van het ijsjesmerk Maxibon werd zijn gezicht bekend in heel Italië. Hij speelde vervolgens mee in de videoclip Una canzone d'amore van de Italiaanse groep 883.

Zijn grote doorbraak in de filmwereld kwam dankzij Jack Frusciante è uscito dal gruppo (1996) dat een onverwacht succes had. In 2001 was hij vervolgens de succesvolle protagonist in L'ultimo bacio en Le fate ignoranti.

Accorsi was de bedenker, en een van de hoofdrolspelers in de Italiaanse politieke dramaserie 1992.

Hij was een tijd samen met de Italiaanse actrice Giovanna Mezzogiorno die hij leerde kennen op de set van L'ultimo bacio. Van 2001 …Lees verder op Wikipedia