Boek
Nederlands

Flandrien

Stephan Vanfleteren (fotograaf)
+1
Flandrien
×
Flandrien Flandrien

Flandrien

Stephan Vanfleteren (fotograaf)
De Morgen-fotograaf Stephan Vanfleteren volgde tien jaar lang gepassioneerd de karavanen van het wielrennen. Een selectie van de vele beelden die dit opleverde verzamelde hij in deze kleine wielerbijbel, van landschappen en caf?s langs het parcours, portretten van wielergoden als Briek Schotte, Rik van Steenbergen en anderen, van Paris-Roubaix-kasseistenen, kermiskoersen, de Zesdaagse van Gent...
Extra onderwerp
Wielrennen ; fotoboeken
Titel
Flandrien / [fotogr.] Stephan Vanfleteren
Fotograaf
Stephan Vanfleteren
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Merz, 2005
117 p. : ill.
ISBN
90-7697-922-7

Over Stephan Vanfleteren

CC BY 3.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Stephan Vanfleteren (Kortrijk, 1969) is een Belgisch fotograaf.

Biografie

Vanfleteren studeerde fotografie aan de Hogeschool Sint-Lukas Brussel. Aanvankelijk werkte hij voornamelijk voor de Vlaamse krant De Morgen, maar zijn werk verschijnt ook in magazines als Paris Match, Le Monde 2, Independent Magazine, Die Zeit, Knack, Humo en Volkskrant Magazine.

Werk

De stijl van Vanfleteren kenmerkt zich door soberheid en karakterfotografie. Hij fotografeert in zwart-wit en laat zo veel mogelijk weg.

Van 28 september 2007 tot 10 februari 2008 liep in het Fotomuseum Antwerpen de expositie Belgicum, over het gelijknamige boek dat door Vanfleteren geschreven is. Dat boek schetst een beeld van België in een sociale context.

In 2009 gaf de overzichtstentoonstelling Portret 1989 - 2009 een beeld van zijn indringende zwart…Lees verder op Wikipedia