Boek
Nederlands

Twilight ; Leven en dood

Stephenie Meyer (auteur)
+1
Twilight ; Leven en dood
×
Twilight ; Leven en dood Twilight ; Leven en dood

Twilight ; Leven en dood

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Keerdruk met het bekende verhaal over Bella en Edward, aangevuld met het liefdesverhaal van Beau en Edythe. Vanaf ca. 15 jaar.
Bevat
Onderwerp
Vampiers, Verliefdheid
Titel
Twilight ; Leven en dood
Auteur
Stephenie Meyer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Twilight ; Life and death
Uitgever
Houten: Van Goor, © 2015
376, 382 p.
Aantekening
Keerdruk, jubileumeditie naar aanleiding van de tiende verjaardag van Twilight
ISBN
9789000341887 (hardback)

Besprekingen

Nieuwe, luxe uitgave van het in 2006 verschenen eerste deel van de serie 'Twilight'. Het is het verhaal van Bella en Edward. Deze twee zijn verliefd en gelukkig, ware het niet dat Edward een (goedaardige) vampier is. Dit is niet het 'klassieke' vampierverhaal aangezien de schrijfster de traditionele vampieringrediënten als doodskisten, knoflook en kruisbeelden achterwege heeft gelaten. Edward (en zijn vampierfamilie) leeft gewoon overdag en drinkt uitsluitend dierenbloed. Bijzonder aan deze uitgave is dat zij bestaat uit het originele boek, maar ook een herschreven versie, waarin de rollen zijn omgedraaid. Het meisje, Edyth Cullen, is hier de vampier en de jongen, Beau Swan, de menselijke figuur. De twee verhalen zijn letterlijk hetzelfde buiten de rollenwisseling, maar het slot wijkt af. De schrijfster vond dit een uitdaging. Voor lezers misschien een overbodige toevoeging. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Stephenie Meyer

CC BY 2.0 - Foto van/door

Stephenie Morgan-Meyer (Hartford (Connecticut), 24 december 1973) is een Amerikaans jeugdboekenschrijfster.

Levensloop

Meyer studeerde Engels aan de Brigham Young-universiteit in Provo (Utah).

In juni 2003 kreeg ze een droom over een aantal personages en ze begon er over te schrijven. Het werd een serie (Twilight) jeugdboeken over de liefde tussen een meisje en een vampier. Er speelden 3 hoofdpersonen: Edward Cullen, Jacob Black en Bella Swan (Cullen).

Na de publicatie van haar eerste boek in 2005, Twilight, werd ze als een veelbelovende schrijver aangemerkt.

De roman Nieuwe maan, gepubliceerd in 2006, werd het vervolg hierop.

In augustus 2007 is het derde deel uitgekomen, Eclipse. De Nederlandse versie van Eclips kwam in april 2009 uit. Op 2 augustus 2008 is het Amerikaanse vervolg uitgekomen, Breaking Dawn. De Nederlande versie van Breaking Dawn, genaamd Morgen…Lees verder op Wikipedia