Boek
Nederlands

Mijn papa

Steve Smallman (auteur), Sean Julian (illustrator)
+1
Mijn papa
×
Mijn papa Mijn papa
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Sommige papa's zijn goed in knuffelen, sommige in voorlezen of vuurtjes stoken. Maar er is maar één papa zoals die van kleine beer. Prentenboek met paginagrote illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Vader-kindrelatie
Titel
Mijn papa
Auteur
Steve Smallman
Illustrator
Sean Julian
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
My dad
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2012
[23] p. : ill.
ISBN
9789048305308 (hardback)

Besprekingen

Dat er veel verschillende soorten papa’s zijn met veel verschillende kwaliteiten blijkt in deze uitgave. Sommige papa’s zijn goed in knuffelen, andere in spelen. Sommige zijn goed in helpen, andere toveren zomaar een glimlach op je gezicht. In dit groot formaat prentenboek spelen telkens kindbeer en papabeer de hoofdrol en beelden op de prenten uit wat in de tekst geschetst wordt. Natuurlijk wil kindbeer later net zo’n superbeer worden als zijn papa. Het boek is verhalend en op humoristische wijze in rijmvorm geschreven. Het (slecht vertaalde) rijm loopt soms erg stroef. De illustraties zijn dynamisch, mooi, kleurrijk en vullen veelal de hele pagina. Hier en daar zijn ze niet bladvullend of moet het boek gedraaid worden om ze te bekijken. Dit geeft een speels effect. De manier waarop de tekst gedrukt is, in verschillende groottes en richtingen, draagt hieraan bij. Een lief en grappig boek voor alle kleuters die dol zijn op hun papa. Vanaf ca. 4 jaar.

Mijn papa

'Mijn papa' is een weinig vernieuwend prentenboek wat thema en uitwerking betreft. Naast alle andere prentenboeken over papa's springt dit boek van de hand van Steve Smallman en met illustraties van Sean Julian niet echt in het oog. De tekst is in rijm geschreven. De weergave van de zinnen sluit nauw aan bij de inhoud ervan. Als papa Beer en kindje Beer in het water staan, wordt de tekst golvend weergegeven. De paginagrote illustraties ogen vrolijk door het gebruik van de heldere pastelkleuren. De tekeningen bevatten ook heel wat leuke details. De mimiek van de dieren is vaak hilarisch.
Dit boek kan echter wel dienen als een fijn geschenkje voor vaderdag!!