Boek
Nederlands

Je werk of je leven?! : tips & tricks om geluk te vinden in je job

Stijn Baert (auteur), Ann De Bisschop (auteur)
+1
Je werk of je leven?! : tips & tricks om geluk te vinden in je job
×
Je werk of je leven?! : tips & tricks om geluk te vinden in je job Je werk of je leven?! : tips & tricks om geluk te vinden in je job

Je werk of je leven?! : tips & tricks om geluk te vinden in je job

Praktische gids voor het omgaan met vastgeroeste gewoontes op het werk en het vinden of verhogen van werkgeluk.
Titel
Je werk of je leven?! : tips & tricks om geluk te vinden in je job
Auteur
Stijn Baert Ann De Bisschop
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2023
263 p. : illustraties
ISBN
9789463376983 (paperback)

Besprekingen

Een zelfhulpboek over het nieuwe werken na de coronacrisis en over werkgeluk. De auteurs, een econoom en een welzijnsexpert, geven praktische adviezen om een beter evenwicht te vinden tussen resultaten behalen, verbinden met collega’s én tot rust komen buiten de werkuren. Met hoofdstukken over o.a. goed leiderschap, bevrijdende feedback, twijfel als signaal, persoonlijke waarden en de zoektocht naar een nieuwe baan. Het boek richt zich met name op België en Vlaanderen. Aansprekend en inzichtelijk geschreven, met Vlaamse pen. Met veel bladvullende zwart-witportretten van de auteurs. Tijn Baert is burgerlijk ingenieur en economist. Hij werkt als voltijds professor in de arbeidseconomie aan de UGent. Ann De Bisschop bekleedde jarenlang topfuncties bij DPG Media en is nu welzijnsexpert. Ze geeft lezingen over welzijn op het werk en begeleidt bedrijven om een duurzaam welzijnsbeleid uit te stippelen.

Over Stijn Baert

Stijn Baert (Lokeren, 14 oktober 1983) is een Belgisch econoom, arbeidsmarktdeskundige en professor aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen.

Studies en werk

Baert studeerde burgerlijk ingenieur en economische wetenschappen aan de Universiteit Gent. Hij stond mee aan de wieg van Student Kick-Off. Baert behaalde in 2013 zijn doctoraat in de economische wetenschappen, handelend over succesfactoren in de overgang van school naar werk. Hij is tevens een gespecialiseerd in discriminatie op de arbeidsmarkt.

In juli 2018 stond hij in het middelpunt van de politieke actualiteit door een hervorming van de werkloosheidsuitkeringen voor te stellen als compromis tussen de standpunten de vier partijen van de regering-Michel I. Dit voorstel werd uiteindelijk het speerpunt van de zogenaamde arbeidsdeal van de regering. Ook nadien bleef hij wegen op het maatschappelijk debat omtrent arbeidsmarktgerelateerde thema's. In 2020 s…Lees verder op Wikipedia